Teknoloji

Turkcell’den müşteri memnuniyetini arttırıcı çalışmalar ve şebeke istatistikleri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Turkcell, Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın’ın katılımıyla düzenlediği basın toplantısında geçen yıl içinde yapılan indirimler, marka işbirlikleri, müşteri memnuniyetini arttırmak amacıyla yapılan çalışmalar hakkında bazı bilgiler aktardı. Turkcell kurduğu 268 kişilik bir ekiple müşterilerinden 1200 kadar öneri toplamış ve bunun sonucunda toplam 327 farklı yeniliğe imza atmış.

Söz konusu yenilikler arasında abonelere daha az tıklamayla aradıkları bilgiye daha hızlı bir şekilde ulaşmalarını sağlayan web sitesi, cep telefonundan yanlışlıkla internete giren müşteriler için 0-40 KB arası veri kullanımının ücretsiz hâle getirilmesi gibi birçok servis ve paket bulunuyor. Öte yandan Sayın, Turkcell abonelerinin kullanımıyla ilgili bazı ilginç bilgiler de paylaştı. Turkcell mobil internet kullanıcısında 11 milyon rakamına ulaşırken, şebekesindeki akıllı cihaz sayısı bir yılda yüzde 100 oranında arttı. Son iki yılda Turkcell Uygulama Dükkanı üzerinden indirilen uygulama sayısının 41 milyonu geçtiği, özellikle son bir yılda yüzde 500 artış kaydedildiğine dikkat çekildi. Son iki yılda toplam 33 milyon görüntülü görüşme gerçekleştirildi bu görüşmeler toplam 113 milyon dakikalık uzunluğa ulaştı.

BASIN BÜLTENİ

Turkcell fiyatları indirdi, müşterilerine güzel sürprizler için kolları sıvadı

34.1 milyon abonesiyle sektöre açık ara öncülük eden Turkcell, müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmak için hiç durmadan çalışıyor. Geçen seneye göre seste %28 ve mobil internette  %37 daha hesaplı iletişim imkanı sağlayan Turkcell, 2010’dan bu yana 75 marka ile işbirliğine giderek iletişim dışı avantajlar da sundu. Şirket ayrıca “müşteriler güzel sürprizler yaşasın” diyerek, büyük bir çalışma  başlattı.

Türkiye’nin lider teknoloji ve iletişim şirketi Turkcell, müşteri memnuniyetini en yüksek seviyede tutabilmek için izlediği strateji ve farklılaşma noktalarının paylaşıldığı bir basın toplantısı düzenledi. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda geçen sene içinde yapılan fiyat indirimleri, Turkcell’lilere sunulan avantajlar, marka işbirlikleri ve müşterilere güzel sürprizler yaşatmak üzere yapılan çalışma ve yaşanan değişim süreci değerlendirildi.

Emre Sayın: “Müşterilerimize güzel sürprizler sunmak için 1200 öneri değerlendirdik”
Toplantıda konuşan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın, “Tutarlı bir şekilde pazardaki yüzde 54’lük payımızı ve liderliğimizi koruyoruz. Bugün 34.1 milyon kişi Turkcell’in kalitesini ve avantajlarını tercih ediyor.  Burada bizim üzerimize düşen, Turkcell’li olmayı seçen müşterilerimizin memnuniyetini en üst düzeyde tutmak. Geçen iki sene içerisinde müşterilerimize çok daha hesaplı iletişim imkanı sağladık. 75 farklı marka ile anlaşarak, kişi başı 120 TL’ye varan miktarda iletişim dışı faydalar sunduk. Çiftçimize, ev hanımımıza, gencimize ve diğer segmentlere özel kulüp ve paketlerimizle müşterilerimizin bize duyduğu bağlılığı pekiştirdik.” dedi.

Bunlara ek olarak, yaptıkları özel çalışmalara da değinen Emre Sayın “Müşteri merkezli anlayışımızda çıtayı yükseltmek, müşterilerimize ?güzel sürprizler’ yaşatmak için yoğun bir çalışma dönemi içine girdik. Bunun için 268 kişilik ekiple, müşterilerimizden topladığımız 1200 önerinin sonucu olarak; tarife kurgularımızdan web sitemize dek uzanan bir yelpazede 327 yeniliğe imza attık. Fatura kontrolünü kolaylaştıran uygulamalardan, sorulara çok daha az ?tık’la cevap bulduğunuz yeni internet sitemize; ilk ve tek Turkcell’de olan sesli komut-yanıt sisteminden yanlışlıkla internete giren müşterilerimiz için 0-40 KB arası ücretsiz data kullanımına kadar birçok  servis ve paket oluşturduk. Müşterilerimizin memnuniyeti için başlattığımız çalışmalarımız aynı hızda sürecek. Hedefimiz müşterimizin hayatına daha fazla değer katmak” şeklinde konuştu.  

Yurt içinde ve dışında fiyatlar düştü
Turkcell, geçen 1 sene içinde hem seste hem mobil internette müşterilerine çok daha uygun fiyatlı bir iletişim fırsatı sundu. Turkcell’liler son 1 yılda seste %28 ve mobil internette  %37 oranında düşen iletişim maliyetleriyle iletişim kurdu.

Sadece yurt içi değil yurt dışı tariflerini de düzenleyen Turkcell,  farklı kullanım ihtiyaçlarına cevap veren, hem arama hem aranmada geçerli günlük ve aylık paketler tasarlayarak, yurtdışı tarifelerinde yüzde % 40’a varan (ses iletişiminde %40, internette %38) indirimlere ulaştı. Turkcell bu özel paketlerle tek bir operatör sınırlaması olmadan, sadece Türkiye ile değil tüm dünya ile paket dahilinde konuşma imkanı sunuyor.

Turkcell’liler iletişim dışı harcamalarda da ortalama 120 TL’ye varan tasarruf etti
Turkcell, giyimden ulaşıma, tatilden dekorasyona hayata dair her alanda müşterilerine iletişim dışı fırsatlar sunmaya devam etti. Turkcell, geçtiğimiz 2 yıl içinde 75 marka ile işbirliğine giderek 94 kampanyaya imza attı. 3 milyon Turkcell’linin faydalandığı kampanyalarda her bir müşteri ortalama 120 TL’ye kadar tasarruf etti.

Mobil TV’de en fazla “Fatmagül’ün Suçu Ne?” izlendi
Müşteri ilgisinin yüksek bir ivmeyle arttığı diğer bir alan ise mobil uygulamalar oldu. Aylık ortalama 11 milyon mobil internet kullanıcısına ulaşan Turkcell’in şebekedeki akıllı cihaz sayısı bir yılda %100 arttı. Son iki yılda Turkcell Uygulama Dükkanı’ndan indirilen uygulama sayısı 41 milyonu geçti, son bir yılda %500 artış oldu.

– 2 yılda gncPlay’de  35 milyon ücretsiz şarkı dinlendi. En çok dinlenen şarkı: Sıla-Kafa, albüm: Tarkan-Adını Kalbime Yaz oldu.

– 2 yılda toplam 33 milyon görüntülü görüşmede 113 milyon dakika görüşüldü.

– 2 yılda 112 milyon dakika Turkcell Mobil TV izlendi. Son bir yıl içinde en çok izlenen dizi “Fatmagül’ün Suçu Ne” olurken, ATV de Turkcell Mobil TV’de en çok izlenen kanal oldu.

– Goller Cepte uygulaması ile toplam 70 milyon gol videosu izlendi. 2010-2011’de en çok izlenen gol Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde Kazım Kazım’ın attığı gol oldu.

İLGİLİ HABERLER