Manşetler

Turkcell’den mobil uygulama mağazası: Turkcell Uygulamalar

Artık mobil dünyada işler sadece veri iletişimi ve arama hizmeti sunmayla sınırlı değil. Abonelere katma değerli hizmetler de sunmak gerekiyor. Bunların başında da kullanım alanı giderek artan mobil uygulamalar geliyor. Apple’ın iPhone ile gösterdiği başarı ortadayken, mobil operatörler de Apple’ın bahçesine giremeseler de, etrafı duvarlarla çevrilmemiş diğer alanları kendileri için fırsata dönüştürme çabasında.

Mobil uygulama geliştirme işine, özellikle de Android’e ayrı bir önem verdiğini bildiğimiz Turkcell, “Turkcell Uygulamalar” adını verdiği uygulama mağazasını kullanıma sundu. Bu mağazada 500’ü aşkın telefon için 1500’den fazla uygulama yer alıyor. BlackBerry, Symbian, Java, Windows Mobile ve Android tabanlı uygulamaların yer aldığı bu mağazanın Android’e özel bir mobil uygulaması da bulunuyor.

Java (MIDP 2.0) destekli cihaz sahipleri, INDIR yazıp 2222?ye SMS atarak Turkcell Uygulamalar?ı cep telefonlarına indirebiliyor. Uygulamayı Android isletim sistemli cep telefonlarına yüklemek için de UYGULAMA yazıp 2222?ye SMS atmak yeterli. Kullanıcılar Turkcell Uygulamalar?dan cep telefonuna uygulama indirirken data bağlantısı için ücret ödemiyor. Eğer indirilen uygulama telefondan silinmisse aynı hat ve telefonu kullanarak tekrar indirmek ya da güncellemek de ücretsiz.

İlgili – Turkcell (PDF)
İlgili – Turkcell Uygulamalar

Görsel – Ersin KOÇ

İLGİLİ HABERLER