Teknoloji

Turkcell’den iPad’e özel elektronik dergi uygulaması: Dergilik

iPad ile elektronik gazete ve dergileri okumak oldukça keyifli. Elektronik gazete tarafına baktığımızda Sabah, Hürriyet, Radikal gibi gazetelerin fiziksel baskının elektronik versiyonunu iPad sahiplerine sunduğunu görüyoruz. Üstelik bu tarafta seçenekler giderek artıyor. Elektronik dergi cephesindeki Türkçe seçenekler ise o kadar zengin sayılmaz. LOG dergisinin iPad uygulaması Türkçe olarak sunulan bir elektronik dergi yok denilebilir.

Bu durumun değişeceğine dair sinyaller bir süredir geliyordu. Ancak Turkcell’in bir elektronik dergi uygulamasıyla karşımıza çıkması ilginç ve de sürpriz oldu. AppStore üzerinden sunulmaya başlanan Dergilik uygulaması aralarında Tempo, CHIP, Digital Age’in de bulunduğu çeşitli dergileri okuma fırsatı sunuyor.

Aslında Dergilik uygulaması şu an için test sürecinde gibi. Yukarıda adlarını saydığımız dergilerin son sayılarıyla birlikte şu anda toplamda sadece 10 dergi, ücretsiz olarak, okunabiliyor. Şu an için deneme amaçlı olarak ücretsiz olarak sunulduğunu düşündüğümüz dergiler için ileride nasıl bir ödeme modeli düşünülüyor, şu an için belli değil. Ancak işin içinde Turkcell olduğuna göre SMS tabanlı bir sistem geliştirilebilir. Bu arada Apple’ın önümüzdeki aylarda zorunlu kılacağı uygulama içi abonelik modeli de bu uygulamayı geliştirenlerin göz önünde bulundurduğu bir model olmalı.

Turkcell’in bu uygulamayı iPad 2’nin Türkiye’ye gelişinin hemen öncesinde sunmuş olması da ilginç olmuş. Aşağıdaki iTunes App Store bağlantısını takip ederek Turkcell Dergilik uygulamasını iPad’e yükleyebilirsiniz.

Webrazzi aracılığıyla…

İlgili – iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER