Teknoloji

Turkcell’den canlı trafik bilgisi de barındıran navigasyon uygulaması: Turkcell Yolbilgisi

iPhone uygulamaları konusunda oldukça aktif olan Turkcell şimdi de navigasyona el attı. Mobil operatörün iPhone’a özel Turkcell Yolbilgisi uygulaması App Store üzerinden yayınlandı. Harita bilgilerini yükleme paketi içinde bulunduran, bu nedenle kullanımı sırasında internet bağlantısı gerektirmeyen Turkcell Yolbilgisi’nin en önemli özelliği navigasyon ekranına canlı trafik bilgilerini de ekliyor oluşu.

Kullanım sırasında internet bağlantısına gerek yok dedik, ancak uygulamayı App Store’dan indirdikten sonra aktif etmek için Turkcell 3G veya EDGE bağlantısı üzerinden sisteme bağlanmak gerekiyor. Aktivasyon işlemi tamamlandıktan sonra serbestsiniz, ancak canlı trafik bilgilerinin navigasyon ekranına düşmesi için Wi-Fi ya da mobil geniş bant bağlantısı aracılığıyla sisteme bağlı kalmanızda fayda var. Turkcell aboneleri tarafından kullanılabilen bu uygulama 31 Ekim tarihine kadar ücretsiz sunulacak. Sonrasında ise haftalık 1.5 TL gibi bir ücreti bulunacak.

iPhoneTurkey, Turkcell Yolbilgisi uygulamasını sıcağı sıcağına incelemiş. İncelemede uygulamanın ekran görüntüleri, trafik verilerinin nasıl yansıtıldığı, yer bilgisi zenginliği gibi detaylar da mevcut. Aşağıdaki iPhoneTurkey bağlantısından bu incelemeye ulaşabilirsiniz.

İlgili – iTunes App Store
İlgili – iPhoneTurkey

[Görsel – iPhoneTurkey]

İLGİLİ HABERLER