Teknoloji

Turkcell yeni ödeme servisi Turkcell Cüzdan’ı tanıttı

Mobil ödeme konusunda öncü çalışmalar yapan Turkcell, yeni servisi Turkcell Cüzdan’ın tanıtımını gerçekleştirdi. Mastercard ile ortaklaşa hazırlanan servisin tanıtımında konuşan Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv, Turkcell’in iletişim teknolojileri ile hayatın her alanında var olmak istediğini dile getirdi. Bu yola 2008 yılında mobil ödeme servisi ile girdiklerini hatırlatan Ciliv, 2011 yılında Cep-T Cüzdan ve Cep-T Para ile kaydettikleri aşamanın son halkası olarak Turkcell Cüzdan’ı hazırladıklarını belirtti.

CEO, Turkcell Cüzdan sayesinde gerçek cüzdan taşımaya gerek kalmayacağını ve alışverişte, e-ticarette, toplu taşımada Turkcell Cüzdan kullanmanın yeterli olacağınnı söylerken, sadece telefon numarası ve kart şifresi ile son derece güvenli bir sistemin oluşturulduğuna dikkat çekti. Ciliv, Mastercard dışında serviste beraber çalıştıkları bankalara da teşekkür ederken Mastercard ile Turkcell’in komşularına da teknoloji ihraç ettiğini ifade etti.

Ciliv’in ardından sunumu gerçekleştirmek üzere sahneye çıkan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar ise sistemin uyumlu sim kartın bulunduğu tüm telefonlarda, modelden ve işletim sisteminden bağımsız olarak çalıştığını dile getirdi. Kredi kartı olmayan kullanıcılar Turkcell Cüzdan’a tanımlı olarak gelen Garanti Param kartlarına ya da Cep-T Paracard’larına para yükleyerek servisten faydalanabiliyorlar. Mastercard sahibi kullanıcılar ise bu yola ek olarak kendi kredi kartlarını da sadece son 6 hanesini vererek sisteme ekleyebiliyorlar.

Çevrimiçi alışverişte kullanıcılar anlaşmalı sitelerde yer alan Turkcell Cüzdan seçeneğine tıklayarak ödemeyi gerçekleştirebilecekler. Bu aşamada işlemin tamamlanması için gereken izinler ise cep telefonu üzerinden veriliyor. Kullanıcı kredi kartında kullandığı şifreyi girerek işlemi sonlandırırken, üye iş yerine giden tek bilgi kullanıcının telefon numarası oluyor.

Yüz yüze alışverişte ise NFC destekli cihazlara sahip kullanıcıların telefonlarını dokunma özellikli POS cihazına dokundurmaları yeterli olacak. Bu desteğe sahip olmayanlar ise POS makinesine cep telefonu numaralarını girdikten sonra kalan işlemleri yine telefonları üzerinden tamamlayarak alışveriş yapabilecekler. Turkcell Cüzdan sayesinde cep telefonu üstünden başka bir kullanıcıya para göndermek de mümkün.

Turkcell Cüzdan’ın kullanım alanlarının önümüzdeki günlerde genişleyeceği belirtilirken; fatura ödeme, sadakat programı, toplu taşıma gibi alanların da servise dahil olacağı ifade edildi. Turkcell, Turkcell Cüzdan ile kullanıcılarına konum bazlı fırsatlar da sunacak. Şu aşamada Garanti Bankası’nın tamamen, Akbank’ın ise büyük ölçüde altyapılarını hazırladığı belirtilirken; diğer bankaların sistem entegrasyonunun da kısa süre içinde tamamlanacağı ifade edildi. Turkcell Cüzdan’a ön ödemeli abonelerin büyük ilgi göstermesini bekleyen şirket, yıl sonuna kadar Cüzdan üzerinden yapılacak TL yüklemelerinde kullanıcılara yükledikleri bedelin iki katı kadar TL yükleyerek servise olan ilgiyi arttırmayı hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER