Teknoloji

Turkcell’den Twitter erişim sıkıntısıyla ilgili açıklama yapıldı

turkcell-logo-191012

Bugün öğle saatlerinde bazı Turkcell ve Turkcell Superonline kullanıcıları Twitter’a erişmekte problem yaşadı. Gerçekten biz de Teknoblog ofisinde Twitter’a erişimde sıkıntı yaşadık ve sorunu DNS değiştirerek çözebildik. Turkcell İletişim Hizmetleri konuyla ilgili olarak akşam saatlerinde bir açıklama yayınladı.

Turkcell’in açıklamasında durumun Turkcell mobil internet altyapısının büyük ölçüde taşıyıcısı olan Turkcell Superonline’ın IP erişim altyapısındaki verilerin senkronizasyonu sırasında gerçekleşen geçici operasyonel bir problemden kaynaklandığı kaydedildi.

Turkcell’den yapılan açıklamanın tam metnini aşağıda bulabilirsiniz:

Bazı Turkcell hatlı internet kullanıcılarının bugün bir süre Twitter’a erişemedikleri yönündeki şikayetler üzerine BTK hassasiyet göstererek bir inceleme başlatacağını duyurmuştur. Turkcell ve Turkcell Superonline olarak konuya açıklık getirmek isteriz: 

Söz konusu durum, Turkcell mobil internet altyapısının büyük ölçüde taşıyıcısı olan Turkcell Superonline’ın IP erişim altyapısındaki verilerin senkronizasyonu sırasında gerçekleşen geçici operasyonel bir problemden kaynaklanmıştır. 12:05 ile 13:12 arasında yaşanan sorun, fark edildiği andan itibaren derhal müdahale edilerek giderilmiş ve erişim sağlanmıştır. Mevcut durumda Turkcell kullanıcılarının Twitter erişiminde herhangi bir sorun yaşanmamaktadır.

İLGİLİ HABERLER