EğlenceManşetler

Turkcell TVPlus İnceleme – Galeri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

turkcell-tvplus-inceleme-00024

Teknolojideki temel ilerlemeye paralel olarak hayatımızın her alanında değişiklikler meydana geliyor. Bundan yaklaşık 20 yıl evvel televizyondaki kanal sayısı sadece iki iken, günümüzde sayıları oldukça yüksek olan ulusal ve yerel kanallara ek olarak dünya kanallarını da internet ve uydu aracılığı ile izleyebilir hale geldik.

Özellikle internetteki ve mobil teknolojideki ilerleme televizyon ya da film izleme keyfini sabit olmaktan, kanalların insiyatifine bağlı olmaktan çıkarttı ve son kullanıcıya büyük özgürlük sağladı. Ülkemizde de kullanıcıya mobil olarak televizyon ve film izleme imkanının sunan servisler bir süredir mevcut. Tivibu ve Digiturk Play’in yoğun bir aktivite içinde olduğu pazarın ilk oyuncularından Turkcell, Mobil TV servisini baştan aşağıya değiştirerek ve içeriğini güncelleyerek Turkcell TVPlus olarak kullanıcılarına sundu.

Turkcell TVPlus, an itibariyle Turkcell ve Turkcell Superonline aboneleri tarafından kullanılabiliyor. Önümüzdeki aylarda servisin herkesin kullanımına sunulması planlanıyor. Servise giriş yapmak için Turkcell abonelerinin cep telefonu numaralarına ek olarak 2222 aracılığıyla ücretsiz olarak edinebilecekleri ve diğer Turkcell servislerinde de kullanabilecekleri Turkcell Şifre’ye sahip olmaları gerekiyor. Servisin web ve iPhone uygulamalarına dair detaylara geçmeden evvel Turkcell ve Turkcell Superonline aboneleri Başlangıç Paketi’nden haziran ayına kadar ücretsiz yararlanabileceklerini belirtelim. Turkcell TVPlus, Başlangıç Paketi, Standart Paket, Sinema Paketi, Lig TV Paketi olmak üzere dört pakete sahip. Standart Paket ve Günlük Paket için günlük satın alma seçenekleri mevcut. Sinema Paketi ise aylık olarak satın alınabiliyor. Turkcell TVPlus’ta Sinema Paketi’ndeki filmlere ek olarak ”Kirala İzle” seçeneğiyle izlenebilecek geniş bir film listesi de mevcut. Özellikle, DVD’si piyasaya yeni sürülmüş filmleri de bu listede bulabilmek mümkün olacak.

turkcell-tvplus-inceleme-00029

Turkcell TVPlus’ta 42 adet ulusal ve yabancı televizyon kanalı yer alıyor. Web uygulamasında tüm paketlerde bu kanalların tamamına ulaşmak mümkünken, cep uygulamasındaki Başlangıç Paketi’nde sadece TRT 1 izlenebiliyor. Turkcell TVPlus’ın televizyon yayınına dair en dikkat çekici özellik ise, ortadan yakalanan programın başına dönebilme fırsatı sunması. Tivibu’da sadece yarım saat geriye alma imkanı sağlayan bu uygulamanın Turkcell TVPlus’ta tüm programa yayılmasının oldukça etkileyici olduğunu söylemek gerek. Bu özellik uygulamanın kullanıldığı tüm platformlarda mevcut.

TurkcellTVPlus’ın dizi portföyünde ise halihazırda sadece yerli diziler bulunuyor. Bu dizlerin yayın hayatına devam ettiklerini ve en azından şimdilik yayınlanmış son bölümlerinin platformda yer aldığını da hemen belirtelim. İlerleyen zamanlarda dizi ve bölüm sayısının arttırılması durumunda uygulamayı kullanan kişi sayısının artacağını söylemek pek de yanlış bir tahmin olmaz. TVPlus’ın film portföyündeki film sayısı ise başlangıç seviyesine göre oldukça tatmin edici olduğunu söylemek gerek. Filmseverler, özellikle Sinema Paketi’ne abone olurlarsa diledikleri her yerde oldukça fazla sayıda filme erişme imkanına sahip olacaklar. Kiralama seçeneğinin ise tüm kullanıcılar için mevcut olduğunun altını çizelim. Özellikle daha yeni filmleri izlemek istiyorsanız, kiralama seçeneğine göz atmanız faydalı olacaktır.

turkcell-tvplus-inceleme-00010

Sosyal medya devrinde yaşadığımız herkesin malumu. İnsanların bir şey izlerken yaptığı Facebook ve Twitter güncellemelerinin sayısının oldukça yüksek olmasını gözden kaçırmayan Turkcell, TVPlus uygulamasına sosyal medya entegrasyonu da ekleyerek kullancılarının işini kolaylaştırmayı hedeflemiş. Canlı TV, dizi ya da film, her ne izlerseniz izleyin, izlediğiniz şeyi Facebook’ta beğenmeniz ya da Twitter’da o programı izlediğinize dair tweet atmanız mümkün. Twitter’da yapılan güncellemeler #TurkcellTVPlus hashtag eşliğinde yayınlanıyor. Facebook ve Twitter bağlantılarını aktif hale getirerek, bu uygulamayı kullanan arkadaşlarınızla da iletişime geçebilir, onların ne izlediğini görebilir ve kendi izlediklerinizi onlar ile paylaşabilirsiniz.

Uygulamanın kuşkusuz en çarpıcı özelliklerinden biri ise bir platform üstünden izlemeye başladığınız bir dizi ya da filme, diğer bir platform üstünden de devam edebiliyor olmanız. Örnek olarak; TurkcellTVPlus’ın web uygulaması üstünden izlemeye başladığınız ”Süt Kardeşler” filmini izlemeye, daha sonra kaldığınız yerden cep telefonu ya da tabletiniz üzerinden de devam edebilime şansına sahipsiniz. Bu özelliğin çok ilgi çekici olduğunu söyleyip, TurkcellTVPlus’a hakkını teslim etmek gerek. Aynı zamanda, tek hesap üstünden, aynı anda, farklı platformlarda da TurkcellTVPlus’a ulaşmak mümkün.

turkcell-tvplus-inceleme-00004

TurkcellTVPlus, kendine özgü data paketi ile beraber geliyor. Yani, TVPlus’ı 3G üstünden kullanmanız durumunda mevcut internet kotanızda bir azalma olmayacak. Bu özelliğin de uygulamanın kullanımını teşvik edeceğini düşünmek yanlış olmaz.

Mobil televizyon pazarının mevcut hali ve gelişimine devam ettiği göz önüne alınınca, mobil sektörünün başrol oyuncularından olan Turkcell’in de bu pazara girmesinin rekabeti artıracağı kesin. Kullanıcılar olarak en büyük dileğimiz de bu rekabetin bizlere daha yüksek kalitede hizmet olarak geri dönmesi. Önümüzdeki aylarda uygulamanın kullanımına dair rakamlar netleştikçe, bazı güncellemeleri görmemiz de mümkün olacaktır.

Galeri: Turkcell TVPlus İnceleme
[nggallery id=890]

İLGİLİ HABERLER