Eğlence

Turkcell TV+ 2018’de büyümeye devam etti

turkcell tv+
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Turkcell‘in dijital televizyon platformu TV+ için 2018 oldukça iyi geçmiş gibi görünüyor. 2018’de TV+’ın toplam indirme rakamı 12 milyona ulaşırken, servisin kullanıcı sayısı da 3.6 milyona çıktı. Turkcell TV+ ile günlük cepten televizyon izleme süresi ise 81 dakikaya yükseldi.

TV+’ın 2018 performansının değerlendirildiği toplantıda konuşan Turkcell Dijital Medya ve Eğlence Servisleri Direktörü Barış Zavaroğlu, 2018’i hem teknolojik açıdan hem de içerik bakımından zirvede tamamladıklarını belirtti. Zavaroğlu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “TV+, ‘Sen Nereye TV Oraya’ mottosuyla, gişe rekortmeni filmler, dünyanın takip ettiği diziler ve 86’sı HD olmak üzere 150’den fazla canlı TV kanalını kullanıcılarına sunuyor. 5000’den fazla film, dizi, çizgi film ve belgeseli kullanıcılarımızla buluşturduk. Seçkin spor etkinlikleri ve en yeni teknolojik deneyimlerini kullanıcılarımıza yaşatıyoruz. TV+ yüksek yayın kalitesi, televizyon, cep telefonları ya da tabletler üzerinden kullanım imkanı, yayını 24 saate kadar geriye alabilme, 10 saniyelik periyodlarla geri ve ileri alma seçenekleriyle bir televizyondan daha fazlasını sağlıyor. 3 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunan TV+’ta, mobil üzerinden günde tam 81 dakika, ev platformunda ise 9 saat televizyon izleniyor.”

Zavaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Sinema sektörünü sadece dijitalde değil tüm platformlarda sahiplenmeyi amaçladık. Bu kapsamda geçen yıl Antalya Film Festivali, Malatya Film Festivali, Boğaziçi Film Festivali gibi organizasyonların sponsoru olduk. Yine yaz aylarının açıkhava sinema etkinliklerinde öncü rol üstlendik. Bomontiada açıkhava sineması, Bodrum Müzik Festivali film gösterimleri gibi etkinliklerin öncülüğünü üstlendik. Türkiye’de sinema sektörünün gelişmesi ve daha çok izleyiciye ulaşması için çalışıyoruz. BKM ile yaptığımız işbirliğiyle, abonelerimize en sevilen Türk filmlerini ücretsiz  sunuyoruz. Sinema endüstrisine sunduğumuz katkıyı bir adım daha ileri götürüyor ve klasik filmleri sıra dışı deneyimle izleyicilerimizle buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz.”

turkcell tv+Cepten en fazla Turkcell TV+ izleyen ilk üç şehir Ankara, Çanakkale ve İstanbul olurken, evden TV+ izleyen şehirlerde ise Kocaeli, İzmir ve Gaziantep izleme sürelerinde öne çıktı. Kullanıcılar TV+’ı cepten 20.30-01.00 saatleri arasında yoğun kullanırken IPTV tarafında yoğunluk 16.00-22.00 saatlerinde yaşandı. Kullanıcılar OTT’de en çok aksiyon filmlerini izlerken, IPTV tarafında en çok izlenen film türü animasyon oldu. IPTV kullanıcılarının yüzde 74’ü, cep uygulaması kullanıcılarının ise yüzde 60’ı hem TV  hem de film izlemeyi tercih etti.

İLGİLİ HABERLER