Teknoloji

Turkcell Teknoloji Zirvesi başladı

image

Turkcell’in organize ettiği ve teknoloji sektörünün önemli isimlerini bir araya getiren Turkcell Teknoloji Zirvesi, Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv’in açılış konuşmasıyla başladı.

Zirvede Apple’ın kurucularından Stephen Gary Wozniak da sahne alacak. Ayrıca Turkcell’in iş ortaklarıyla birlikte geliştirdiği projeler de zirvede kurulan standlarda sergileniyor. Zirve Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv’in sunumuyla başladı. Turkcell’in son durumu hakkına çeşitli bilgiler veren Ciliv Turkcell’in sadece bir mobil iletişim şirketi değil, bir teknoloji şirketi oluşuna vurgu yaptı. Turkcell’in altyapı konusunda yaptığı yatırımlara değinen Turkcell CEO’su Ericsson’un 53 ülkede kurmuş olduğu 639 3G santralinin arasında indirme hızı en yüksek olanların ilk 11’inin Turkiye’de Turkcell’de olduğunun altını çizdi. Turkcell baz istasyonu bakımından da BTK’nın açıkladığı 2011 ikinci çeyrek rakamlarına göre 27200 baz istasyonuyla lider durumda. Bunların 9100 adedini 3G geri kalanını ise 2G santraller oluşturuyor.

Bulut teknolojileri de Turkcell’in önem verdiği konular arasında yer alıyor. 2014 yılına gelindiğinde bulut kullanıcı sayısının 1 milyarı bulacağının altını çizen Ciliv, 2015’te ise 1000 global şirketinin yüzde 50’sinin en çok gelir getiren ilk 10 süreci bulut bilişim teknolojileriyle gerçekleştireceğini işaret etti. Ciliv mobil teknolojilerin verimlilik ve pazar payını arttırma konusunda Güney Kore’de Hıme plus adıyla faaliyet gösteren Tesco’nun mobil uygulama tabanlı alışveriş projesini örnek gösterdi. Şirketlerin mobil teknolojiler konusunda bulundukları yeri görme açısından Mobil Şirket adı verilen yeni bir portalın açıldığı Süreyya Ciliv tarafından vurgulandı.

Süreyya Ciliv’in ardından sahneye çıkan Apple kurucularında Stephen Gary Wozniak’ın konuşması genellikle çocukluk yıllarından itibaren elektronik tasarıma ve mühendisliğe duyduğu heves ve yaptığı çalışmalarla ilgiliydi. Woz’dan Apple’ın kuruluşuna ve Apple II’ye nasıl gelindiğini öğrendik. Aslında Steve Jobs’un biyografisi sayesinde işin Jobs tarafını biliyorduk, Turkcell Teknoloji Zirvesi’ndeki sunum sayesinde Woz tarafını da öğrenmiş olduk.

İLGİLİ HABERLER