Manşetler

Turkcell T80 ile tanışın: 5.2 inç ekran, parmak izi, çift arka kamera

turkcell t80

Şimdiye kadar toplam 2 milyon 700 bin satış rakamına ulaştığı açıklanan Turkcell T serisine yeni bir üye daha geldi. Aslında Turkcell T serisi akıllı telefonlarına yeni bir üye kazandırmak için bu yıl geçen yıllara göre daha fazla bekledi. Belki de bunda araya Ramazan ayının girmesi rol oynamıştır. Neyse ki, mobil operatör bugün düzenlediği bir etkinlikte yeni amiral gemisi Android telefonu Turkcell T80’in tanıtımını gerçekleşti.

Turkcell T80, tahmin edeceğiniz üzere merkezinde Turkcell deneyimini barındırıyor. Bunu uygun fiyatlı bir gövdeyle birlikte sunuyor. Metalden yapılmış gövdeye sahip olan telefonun altın ve gümüş gri olmak üzere iki farklı renk seçeneği bulunacak.

Turkcell T80’in üzerinde durulan iki önemli özelliği var. Bunlardan bir tanesi parmak izi okuyucusu, diğeri de Kategori 6 LTE desteği. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, şebekelerinde 300 Mbps’nin altında indirme hızını destekleyen cihaz istemediklerini belirtiyor ve LTE desteği de buna işaret ediyor.

Yukarıda belirttiğimiz iki öne çıkarılan özelliğin dışında, 5.2 inç, 1080p ekran, sekiz çekirdekli Qualcomm işlemci, 128 GB’ye kadar yükseltilebilir hafıza, Android Nougat işletim sistemi, 11 saate kadar konuşma süresi, 400 saate kadar bekleme süresi gibi diğer özellikler de bu Android telefonda bulunuyor.

Kamera tarafında, T80’in arkasında biri 13 megapiksel, diğeri 2 megapiksel çözünürlüklü iki arka kamera bulunuyor. Bu çift kamera sayesinde derinlik ve üç boyut gibi efektlerden yararlanmak mümkün oluyor. Ayrıca yine çift kameranın varlığı sayesinde çekim yaptıktan sonra istenilen noktaya odaklama yapmak da mümkün. Önde yer alan 13 megapiksel kameranın ise gece çekimlerinde iyi bir deneyim sağladığı belirtiliyor.

Turkcell T80’de BiP, Lifebox, TV+, fizy, Dergilik gibi dijital servisleri de önceden yüklenmiş mobil uygulamalarla yer alıyor. Turkcell’e ait özelleştirilmiş duvar kağıdı, zil sesleri ve bileşenler de özelleştirilmiş deneyimde önemli yer tutuyor.

Turkcell, T80’i 36 ay boyunca ayda 39 TL’den başlayan fiyatlarla sunuyor. Turkcell’in fizy, TV+, lifebox, Dergilik gibi servislerinden de 12 ay boyunca ücretsiz yararlanma fırsatı veriliyor. Turkcell T80’in peşin fiyatı ise 1299 TL olarak açıklandı. Telefon 18 Temmuzda satışa sunulacak.

Ayrıca Turkcell, T80 ile birlikte T-VR adında bir sanal gerçeklik gözlüğü de çıkardı.

İLGİLİ HABERLER