Manşetler

İşte Turkcell’in yeni akıllı telefonu: Turkcell T60

turkcell-t60-080515

Turkcell’in T serisinin yeni üyesi Turkcell T60 bugün İstanbul’da düzenlenen bir basın toplantısıyla birlikte resmiyet kazandı. Turkcell’in yeni genel müdürü Kaan Terzioğlu’nun tanıttığı telefon Turkcell’in şimdiye kadarki en gelişmiş akıllı telefonu oldu ve tüketicilerin geri bildirimlerinden yola çıkılarak hazırlandı. Terzioğlu Turkcell T60’ı Türkiye’nin gurur duyacağı ve kullanmaktan zevk alacağı bir akıllı telefon olarak nitelendirdi.

Turkcell T60 hem görsel içeriği hem de özellikler açısından doğru fiyat noktasında olan ve müşterilerin gereksinimlerini karşılayan bir telefon olarak nitelendiriliyor. Gelişmiş kamerası, sekiz çekirdekli işlemcisi ve sensörleri, ses ve hareketle kontrol özellikleri ve özel aksesuarlı bulunuyor.

T60’da 5 inç, 1280 x 720 piksel çözünürlüklü ekran, 13 megapiksel arka kamera, 1080p video kayıt özelliği, 5 megapiksel ön kamera, 1.5 GHz sekiz çekirdekli Qualcomm 8939 işlemci, 16 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası, 2 GB RAM, hızlı şarj özellikli 2400 mAh pil, Android 5.0 Lollipop gibi başlıca teknik özellikler yer alıyor. 129 gr. ağırlıklı bir gövdeyle geliyor.

turkcell-t60-android-080815

T60’ın kamerasında Sony’nin IMX214 sensörü bulunuyor. Hareketle çekim özelliğine de sahip olan bu kamera kaliteli fotoğraflar ve videolar vadediyor. Sensörler bakımından da Turkcell T60 epey zengin. İvmeölçer, jiroskop gibi standart sensörlerin yanı sıra sıcaklık ölçer, nem ölçer, adım sayar gibi modüller de bulunuyor. Bu arada Turkcell, bu sensörlere de erişim sunacak, geliştiricilerin API’larla bu özelliklere dayalı uygulamalar geliştirmelerine izin verecek.

turkcell-t60-profil-080815

Turkcell T60’da yukarıda belirttiğimiz gibi Android Lollipop yüklü olarak geliyor. Bunun üstünde Turkcell’e özel kullanıcı arayüzü ve Turkcell TV+, BİP gibi çeşitli Turkcell uygulamaları da yüklü olarak geliyor. Ayrıca kullanımı kolaylaştıran, pratikleştiren çeşitli uygulama ve araçlar da Turkcell T60’da yer alacak.

Turkcell T60 için lazer klavye, sanal gerçeklik gözlüğü, kablosuz şarj istasyonu benzeri özel aksesuarlar da piyasaya sürülecek.

Turkcell T60 için çok yakında web sitesi üzerinden başlayacak ön sipariş döneminde 799 TL’lik fiyat belirlendi. Bu fiyatın daha sonraki dönemlerde aynı kalmasının garantisi yok, ancak Turkcell özel kampanyalar ve tekliflerle rekabetçi bir çizginin tutturulacağını söylüyor.

İLGİLİ HABERLER