Teknoloji

Turkcell Superonline üçüncü çeyrekte yüzde 38 büyüdü

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

turkcell-superonline-logo-060514

Türkiye’de internet pazarının önemli oyuncularından biri olan Turkcell Superonline, yılın üçüncü çeyreğine ait finansal sonuçlarını düzenlediği bir basın toplantısıyla değerlendirdi. Gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 38 oranında artıran şirket, üç aylık dönemi 328 milyon TL gelirle kapattı. Amortisman, vergi ve faiz öncesi kârını (AVFÖK) yüzde 51 oranında yükselten Turkcell Superonline, AVFÖK markını yüzde 27,8’e çıkarmayı başardı.

Turkcell Superonline’ın fiber internet altyapısı için yaptığı yatırım miktarı 2,5 milyar TL’ye ulaşırken, 2 milyon haneye fiber internet hizmetini taşıdı. Şirketin toplam 1.1 milyon abonesinin 686 binini fiber internet aboneleri oluşturuyor. Geride kalan çeyrekte kazanılan 69 bin yeni abonenin ise 33 bini fiber internet kullanıyor. Ses kısmında ise Turkcell Superonline’ın müşteri sayısı 500 bini aştı.

Yılın üçüncü çeyreğinde Turkcell Superonline yıllık bazda bireysel segment gelirlerini yüzde 55, kurumsal segment gelirlerini ise yüzde 32 oranında artırdı. Bu iki segmentin toplam gelir içindeki payı ise yüzde 66 oldu.

Üçüncü çeyrek sonuçlarını değerlendiren Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, kullanıcıların evindeki teknoloji ortağı olmanın önemini vurguladı. Fiberdeki büyümeyi ülkenin geleceği için heyecan verici bulduklarını söyleyen Erkan, Turkcell Superonline’ın istikrarlı büyümesiyle Turkcell Grubu’nun temel unsurlarından birini oluşturduğuna dikkat çekti. Yeni hizmetleri Turkcell TV Plus’ın kısa sürede 28 bin aboneye ulaştığının altını çizen Erkan, bu alanda sundukları üçlü tekliflerle stratejilerini daha da güçlendirdiklerini ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRTurkcell TV Plus geleceğin televizyon deneyimini sunmak için geliyor

Turkcell Superonline’ın Gebze’de inşa edeceği ve temeli önümüzdeki yılın başında atılacak veri merkeziyle ilgili bilgiler de veren Murat Erkan, bu merkezle birlikte Turkcell Superonline’ın bütünleşik telekom çözümleri alanındaki hizmet kapasitesini iki katına çıkacağını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER