EğlenceManşetler

Turkcell Superonline IPTV servisi için Huawei ile işbirliği içinde

Uzun zamandır yolunu gözlediğimiz IPTV servislerini TTNet’in Tivibu Ev’iyle birlikte geçen yıl itibariyle kullanmaya başlamıştık. Bunun yanı sıra D-Smart ve Digiturk gibi uydu platformları da genellikle çoğu uydu alıcılarında bulunan Ethernet portunun nimetlerinden yararlanacak internete bağlı içerik ve akıllı TV uygulama servisleri için çalışmalar yapıyor. D-Smart Blu servisi yavaş yavaş faaliyete geçmeye başladı, Digiturk de IQ’yu yakında hizmete sunacak.

IPTV veya internete bağlı TV servisleriyle ilgili olarak operatörlerin çalışmaları bu şekilde. Turkcell Superonline’ın da yakın zamanda IPTV oyununa dahil olmasını bekliyorduk. Bildiğiniz gibi bu şirketin gelişmiş sayılabilecek bir fiber optik ağı var ve fiber internet bağlantısını çok uzun zaman önce müşterilerine sunmaya başlamıştı. Anlayacağınız Turkcell Superonline’ın elinde hızlı internet bağlantısı sahibi belirli bir kitle var, ancak bu kitlenin  sahip olduğu hızı kullanabileceği Turkcell Superonline dahilinde düzgün bir içerik sistemi yok. Super Play var, ancak onun kullanımı için bilgisayar başında olmak gerekiyor.

Aslında Turkcell Superonline, seneler önce Superonline döneminde IPTV servisinin temellerini atmaya başlamıştı. Ancak o çalışmaların devamını görmek kısmet olmamıştı. Geçtiğimiz yılın ortalarında gerçekleşen Turkcell Superonline dönüşümüyle birlikte IPTV projesi de hız kazanmış gibi görülüyor. Turkcell Superonline bu projeyi hayata geçirmek için Huawei’den destek alıyormuş. Şu anda kapalı ortamda abone test çalışmaları yapılmaktaymış. Huawei’nin geçtiğimiz yıl Londra’da düzenlenen IP&TV World Forum 2011 etkinliğinde IPTV için En İyi Servis Dağıtımı ödülünü aldığını göz önünde bulundurursak Turkcell Superonline’ın sağlam bir ortakla yola çıktığını söyleyebiliriz.

Turkcell Superonline IPTV servisinin ne zaman faaliyete geçeceği konusunda henüz net bir bilgi yok. Elimize yeni detayların geçmesi durumunda hemen paylaşacağız.

* Teknoblog özel haberidir.

İLGİLİ HABERLER