Teknoloji

Turkcell Superonline’ın fiber abone sayısı 614 bine ulaştı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2014’ün ilk çeyreğinin tamamlanmasının ardından bu çeyreğe ait finansal sonuçlarını açıklayan şirketler arasına Turkcell Superonline da eklendi. 2014’ün ilk çeyreğinde gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 38 artıran şirket, AVFÖK’ünde ise yüzde 34 oranında artış kaydetti.

turkcell-superonline-logo-060514

280 milyon TL gelir ile 2014’ün ilk çeyreğini kapatan Turkcell Superonline, bu dönemde fiber abone sayısını 614 bine taşıdı. Fiber internetin ulaştırıldığı toplam hane sayısı 1.8 milyonu bulurken, halihazırda 14 ilde fiber internet hizmeti sunuluyor. Altyapısını geliştirme konusunda satın almalardan da önemli destek alan şirket, bünyesine kattığı Metronet sayesinde 2014 içinde Konya ve Diyarbakır’da da fiber internet hizmeti sunmayı planlıyor.

İlk çeyrek performansını değerlendiren Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, 2008’de başladıkları fiber yatırımıyla birlikte ışık hızında ilerlemeyi sürdürdüklerini ve 2014 ile birlikte iyiden iyiye mükemmele ilerlediklerini dile getirdi. Başlangıçta altyapı yatırımlarına odaklandıklarını söyleyen Erkan, bugün ise fiber interneti evlere taşıma konusunda önemli aşamalar kaydettiklerini ifade etti. Zorunlu olmadığı halde altyapı paylaşımı konusunda da adımlar attıklarına dikkat çeken Erkan, Digiturk ve D-Smart’a bu doğrultuda toptan satışlar yaptıklarını belirtti.

İLGİLİ HABERLER