Teknoloji

Turkcell Superonline 1 milyon haneye fiber interneti taşıdı, sabit numara taşımada lider oldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz mayıs ayında önüne Turkcell’i katarak yola devam etmeye başlayan Superonline 2011 yılına ait performansını paylaştı. 2008 yılından bu yana 1.2 milyar TL’lik yatırım yaparak 1 milyon kişiye fiber internet hizmeti ulaştıran Turkcell Superonline bu yılı yüzde 35’lik büyümeyle kapatmayı bekliyor. Öte yandan şirket 2009 yılından bu yana gösterdiği istikrarlı gelir artışı sayesinde AVFÖK marjını da katlayarak artırdı.

Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, bu yılın üçüncü çeyreğinde yıldan yıla gelirleri yüzde 36.2 artırdıklarını ve yılı yüzde 35’lik büyümeyle sonlandırmayı hedeflediklerini kaydetti. Geride kalan çeyrekteki gelirlerin yüzde 60’ı ise Turkcell grubu dışındaki müşterilerden gelmiş.

Turkcell Superonline’ın da katılımcıları arasında olduğu, Asya, Ortadoğu ve Avrupa arasında 2 milyar insanı birbirine bağlayacak çok uluslu RCN projesinde de veri vanasını 2012’nin ilk çeyreğinde açılıyor. Bölgesel Kablo Ağı olarak Türkçeleştirebileceğimiz bu ağ sayesinde İstanbul dünyanın internet üstlerinden biri olacak. Bu arada Turkcell Superonline 2012’de bölgeye dair yeni işbirliklerini de açıklayacak.

Sabit numara taşıma konusunda da Turkcell Superonline’ın lider olduğu kaydedildi. Erkan’a göre sabit hatlarda taşınan her 10 numaradan 8’i Turkcell Superonline’a taşındı. Konuyla ilgili detayları aşağıdaki bağlantıda yer alan basın bülteninde bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER