Manşetler

Turkcell SüperBulut ile şirketlere yüzde 80’e varan oranda tasarruf ettirecek

Turkcell başta Microsoft Türkiye ve HP olmak üzere Oracle, EMC, VMware, Citrix, Checkpoint ve Cisco gibi ortaklarla hayata geçirdiği SüperBulut adlı internet platformunu düzenlediği bir basın toplantısıyla tanıttı. Basın toplantısında Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen ve HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Uçar da hazır bulundu. Turkcell SüperBulut işletmelere rekabet avantajı ve yüzde 80 tasarruf olanağı sağlamayı hedefliyor.

Turkcell SüperBulut, Turkcell’in yeni “online bilişim süpermarketi” olarak lanse ediliyor. www.turkcellsuperbulut.com adresi üzerinden erişilebilen bir portala sahip olan bu servis, bulut hizmetlerinin yalnızca birkaç dakikada istenen kapasitede satın alınmasını, kurulum ve kullanımını sağlıyor. “Kullandığın kadar öde” mantığı Turkcell SüperBulut’un önemli özelliklerinden bir tanesi. Turkcell SüperBulut altındaki hizmetler üç ana kategoride sunuluyor, bunları altyapı hizmetleri, platform hizmetleri ve uygulama hizmetleri olarak sıralayabiliriz.

Altyapı hizmetlerinde veri depolama, veri yedekleme, uzaktan sunucu yedekleme, uzaktan güvenlik yönetimi, sanal sunucu ve web alan adı barındırma gibi hizmetler sunulurken, platform hizmetlerinde işletim sistemi, veri tabanı, uygulama geliştirme platformları, web sitesi tasarım platformları, uygulama hizmetleri altındaysa kurumsal e-posta, birleşik iletişim, müşteri ilişkileri yönetimi, kurumsal kaynak planlama ve iş odaklı uygulamalar desteklenecek.

Turkcell, SüperBulut servisi sayesinde özellikle küçük ve orta boy işletimlerin donanım ve yazılım satın alma, lisans güncelleme, sistem işletiminin yanı sıra bu teknolojileri kullanacak kalifiye personeli işe alma, sistemlerin sürekliliği ve güvenliğini sağlayarak internette erişim masraflarının yüzde 40’tan başlayan oranlarda azaltılabileceğini öne sürüyor. Örneğin, 25 kişilik bir işletmenin tüm bu hizmetleri Turkcell SüperBulut ile aldığında altyapıda yüzde 73, yazılımda yüzde 82, genel toplamda ise yüzde 80 oranında tasarruf edebiliyor.

Turkcell SüperBulut servisini kullanmaya başlamak için öncelikle bir kullanıcı adı ve şifreye ihtiyacınız var. Bunu almak için Turkcell Superonline web sitesinde bulunan ve Turkcell SüperBulut web sitesi üzerinden de ulaşılabilen başvuru formunu doldurabilir veya Turkcell Superonline müşteri hizmetleri hattını arayabilirsiniz. Kullanıcı adı ve şifre bilgilerini elde ettikten sonra sisteme giriş yapabilir ve yukarıda belirttiğimiz servislere kolaylıkla ulaşabilir, satın alabilirsiniz.

Turkcell’in bu hamlesiyle birlikte Türkiye’de de servisleri kullanılan Amazon’a karşı ciddi bir rakip olarak ortaya çıkıyor denilebilir.

İlgili – Turkcell SüperBulut

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER