Teknoloji

Turkcell Superbox ile fiber olmayan yerlerde 4.5G alternatifi sunuluyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Turkcell’in fiber erişim bölgesinde yer almayan evlere geniş bant interneti götürmek için 4.5G’yi kullanacak. Bir süredir beklediğimiz bu servisin duyurusu nihayet yapıldı. Superbox adı verilen cihaz sayesinde 4.5G baz istasyonu üzerinden evlerde Turkcell’in mobil internet bağlantısını sanki bir ADSL veya fiber internet bağlantısı kullanıyormuş gibi kullanmak mümkün olacak.

Turkcell Superbox adını taşıyan inovatif cihaz, fiber erişimi olmayan ve ADSL’den beklediği performansı alamayan evler için alternatif bir çözüm niteliğini taşıyor. WTTH (Wireless to the home – Eve kablosuz bağlantı) teknolojisi kullanılarak geliştirilen Superbox, içinde bulunan SIM kart sayesinde, başka herhangi bir internet şebekesine ihtiyaç duymadan bulunduğu yerdeki 4.5G baz istasyonuna bağlanıp, internet hizmeti sunabiliyor.

Turkcell Superbox’ı elektrik prizi olan her yere taşımak mümkün olacak. Böylelikle evde modemin yerini istediğiniz gibi değiştirebilecek, örneğin bahçeli bir evde yaşıyorsanız, modemi arzu ettiğiniz takdirde bahçenin yakınına taşıyıp Wi-Fi performansını kolaylıkla artırabileceksiniz.

Turkcell Superbox’ı öncelikle Turkcell Platinum müşterilerine sunacak. Platinum uygulaması üzerinden bu kutuya ön başvuruda bulunulabiliyor. Talepte bulunan müşterilerin adreslerine Turkcell özel hizmet ekipleri giderek kurulum için uygunluğu tespit edecek. Daha sonra kurulum yapılarak internet kullanımı aynı anda aktif hale getirilecek. Bunun yanı sıra Turkcell, Superbox sahibi olacak ilk 500 Platinum müşterisine tablet de hediye edecek.

Turkcell Superbox ile sunulan paketlerin ücretleri ise 50GB, 100 GB ve 200 GB için sırasıyla 139TL, 199TL ve 249TL olarak belirlendi.

İLGİLİ HABERLER