Teknoloji

Turkcell Statune uygulamasıyla standart çağrı sesinin yerini mesajlar alıyor

Mobil operatörler uzun sayılabilecek bir süredir abonelerine standart çağrı seslerini müzikle ya da komik ses klipleriyle değiştirme imkanını sunuyor. Turkcell, Statune uygulamasıyla bu imkanı biraz daha genişletirken, kullanıcı kontrolünün de daha aktif bir hale bürünmesini sağlıyor. iOS ve Android platformlarında yayınlanan Statune, Turkcell abonelerine standart çağrı sesini 150’yi aşkın mesajla değiştirme şansını veriyor.

Turkcell aboneleri Statune ile kendilerini arayanlara standart çağrı sesi yerine durumlarına uygun mesajlar dinletebiliyor. Durum başlığı altında yer alan mesajlar arasında ”Trafikteyim” ve ”Uyuyorum” gibi nispeten standart olanların yanı sıra; ”Sarhoşum”, ”Mutluyum”, ”Huzurluyum” gibi daha farklı mesajlar da yer alıyor. Spor kategorisi altındaysa bizzat yapılan sportif aktivitelerle ilgili mesajlar dışında, aranan kişinin tuttuğu takımın maçını televizyondan ya da sttatta izlediğini belirten mesajlar mevcut. Buradaki takımların ”Dört Büyükler” olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor olduğunun altını çizmekte fayda var. ”Komik” başlığı altında arayanlara telefonun diğer ucunda kahkahalar attıracak sesli mesajlar bulunurken, ”Özel Günler” başlığı altında toplanan mesajlar da kullanıcıların kendilerini arayanları daha telefon çalarken tebrik etmesi mümkün kılınıyor. Standart olarak kabul edilebilecek mesajlarla birlikte eğlenceli olarak nitelendirilebilecek mesajların varlığı da uygulamanın hoş noktalarından biri.

Kulalnıcılar uygulama sayesinde kendilerini arayanlara dinlettikleri mesajları sıklıkla ve rahatlıkla değiştirebiliyorlar. Statune, telefonun cevaplanmaması durumunda oluşabilecek paniği engelleyebilecek bir yapıda olmasıyla da dikkat çekiyor. İlk hafta ücretsiz olan Statune servisinden daha sonra haftalık 50 kuruş karşılığında faydalanmak mümkün. Uygulama içinde yer alan kimi sesli mesajları kullanabilmek içinse uygulama içi satın alma özelliği aracılığıyla mesajı satın almak gerekiyor. Bu ekstra içeriklerin fiyatı 50 kuruş ya da 1 TL olarak değişiyor.

İlgili >> App Store, Google Play, Turkcell T-Market

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER