Manşetler

Turkcell Seyahat iOS Uygulama İncelemesi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Seyahate çıkmak, özellikle tatil amaçlıysa, pek çok insanın favori aktiviteleri arasında yer alıyor. Ancak kimi zaman bu seyahat süreçlerinin fazlasıyla zahmetli bir hal alabildiğini de unutmamak gerekiyor. İşler bu noktaya geldiğindeyse imdada günlük hayatın pek çok noktasında işleri kolaylaştıran mobil uygulamalar geliyor. Artık bir yolculuğun planlaması tamamen bir mobil cihaz üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Seyahat asistanlığının hakkını fazlasıyla veren Turkcell Seyahat uygulaması, sadece yolcuların değil yakınlarının da faydalanabileceği özellikler barındırmasıyla dikkat çekiyor.

turkcell-seyahat-1

Turkcell Seyahat uygulamasından faydalanmak için kullanıcıların öncelikli olarak cep telefonu numaraları ve Turkcell şifreleriyle giriş yapmaları gerekiyor. Bu giriş aşamasının tamamlanmasının ardından uygulamanın dileyen kullanıcılara yeteneklerine ilişikin kısa bir bilgilendirme seansı düzenleniyor. Bu seansın bitişindeyse kullanıcılar uygulamanın ana ekranına yönlendiriliyor. Bu ana ekranda kullanıcıların gerek seyahat öncesinde gerek seyahat sonrasında faydalanacağı çok sayıda araç ve bölüm yer alıyor.

turkcell-seyahat-2

Turkcell Seyahat bir yolculuğun neredeyse tüm aşamalarını planlayabilme yeteneğine sahip. Tatile çıkmaya karar veren kullanıcılar uygulama içinde yer alan Seyahat Önerileri bölümü aracılığıyla belli kriterlere göre sınıflandırılmış çeşitli tatil seçeneklerini görebiliyor ve bu tatil alternatiflerine dair kapsamlı açıklamalara erişebiliyor. Buna ek olarak, yine uygulama içinde yer alan Etkinlik Rehberi dünyanın dört bir yanındaki önemli etkinlikleri listeliyor ve tatilinde bu tarz bir deneyim arayanlara seçim yapmalarında yardımcı oluyor. Kullanıcılar bu rehberde yer alan etkinlikler hakkında detaylı bilgilere de uygulamanın içinden oluşabiliyor.

turkcell-seyahat-7

Yolculuğun varış noktasına karar verenlerin bir sonraki adımı olan uçak bileti satın alma ve otel rezervasyonu kısmında Turkcell Seyahat, kullanıcılarını Bavul.com uygulamasına yönlendiriyor. iOS cihazında Bavul.com uygulaması yüklü olmayan kullanıcıların karşısına ise Bavul.com uygulamasının iTunes App Store sayfası çıkıyor.

turkcell-seyahat-9

Uçak bileti ve otel rezervasyonu gibi işlemlerin halledilmesi seyahat edeceklerin kafasını önemli ölçüde rahatlatsa da, özellikle yurt dışı seyahatlerinde zahmetli işlemler bununla sınırlı kalmıyor. Vize isteyen ülkelerin listesine, bu ülkelerin talep ettiği belgelere ilişkin detaylı bilgilere ve konsolosluk adresi gibi iletişim bilgilerine uygulama üzerinden erişilebiliyor. Türkiye’den vize istemeyen ülkelerin bu muafiyeti sunma kriterlerine ilişkin bilgilere de Vize İşlemleri başlığı altından ulaşılabiliyor.

turkcell-seyahat-8

Yolculuk zamanı yaklaştıkça artan telaş içerisinde bavula koyulması gereken bazı önemli eşyaların unutulması oldukça sık karışılaşılan doğal bir durum. Bu durumun seyahatte yaratabileceği aksaklıkların önüne geçmek isteyen Turkcell Seyahat uygulaması, bunun için kullanıcılarına hızlı bir biçimde çok sayıda seyahat listesi oluşturma imkanı veriyor. Listelerin kapsamının oldukça geniş tutulabilmesi ve vanaları kapatmaktan valize terlik koymaya kadar pek çok eylemin bu listeye eklenebilmesi takdiri hak eden bir özellik olarak göze çarpıyor.

turkcell-seyahat-4

Eskiden tatil öncesi gidilecek yere dair bir rehber kitapçık almak olmazsa olmaz ritüellerden birisiydi. Ancak artık bu rehber kitapçıklara da akıllı telefonlar üzerinden zahmetsizce ulaşılabiliyor. Bu tarz bir hizmet sunan pek çok uygulama olsa da, Turkcell Seyahat uygulaması kullanıcılarına tüm köşeleri kapsayan bir servis sağlama anlayışı içinde çeşitli şehirlere ait rehberlere de yer veriyor. İnternet erişiminde sıkıntı yaşanması gibi ihtimallere karşın bu rehberler çevrim dışı erişim amacıyla cihaza indirilebiliyor. Bu bölüm altında Afrika’dan 5, Asya’dan 12, Avrupa’dan 31, Kuzey Amerika’dan 4 şehre ait rehberler görüntülenebiliyor. Buna ek olarak, Türkiye’de de 28 noktaya ait bilgiler Şehir Rehberi bölümünde bulunabiliyor.

turkcell-seyahat-3

Hava Durumu bölümü aracılığıyla yolculuk öncesinde valiz hazırlarken yine kullanıcılarına yardımcı olan Turkcell Seyahat, özellikle yurt dışı seyahatleri öncesinde kullanıcıların başını ağrıtan yurt dışında telefonla görüşme probleminin de pratik bir biçimde çözülmesini sağlıyor. Kullanıcılar Turkcell Yurt Dışı başlığı altından Akıllı Yurt Dışı Tarifesi ve diğer yurt dışı paketlerini aktif hale getirebiliyor, buna ek olarak mevcut kullanımlarını sorgulayabiliyor. Yurt dışında kullanıma ilişkin ipuçları ve yardım seçenekleri de bu başlık altında yer alıyor.

turkcell-seyahat-11

Yolculuk vakti yaklaşırken, havaalanındaki kuyruklarda fazla vakit kaybetmek istemeyenler için Turkcell Seyahat’te Online Check-In seçeneği bulunuyor. Ancak bu seçeneğin sadece Türk Hava Yolları ve Anadolu Jet uçuşlarında kullanılabildiğini belirtmekte fayda var. Uçuş Monitörü seçeneğiyse yolcuları olduğu kadar yolcu yakınlarını ilgilendiriyor. Bu monitör sayesinde uçakların kalkış ve iniş zamanları pratik bir biçimde takip edilebiliyor. Yurt dışı seyahatlerinde fazlasıyla ihtiyaç duyulan sözlük ve döviz çevirici de uygulamadaki araçlar arasında bulunuyor. Tıpkı şehir rehberleri gibi hazır sözlüklere de çevrim dışı olarak erişilebiliyor.

turkcell-seyahat-10

İnsanoğlunun koşuşturmasının asla bitmediği ve tatilin de artık sadece yaz aylarıyla sınırlı bir şey olmadığı düşünülünce Turkcell Seyahat uygulamasının işlevselliği daha iyi anlaşılıyor. Bir seyahatin neredeyse tüm boyutlarına dokunan bu uygulama sayesinde yolculuk hazırlığı bir telaş unsur olmaktan çıkıyor.

İlgili >> iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER