Teknoloji

Turkcell NFC tabanlı cep telefonlarıyla kullanılan Cep-T Cüzdan servisini kullanıma sundu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yakın Alan İletişim (NFC) teknolojisini baz alan mobil ödeme sistemleri büyük bir çıkışa hazırlanıyor. Mevcut potansiyeli gören operatörler bu teknolojiyi abonelerine sunmak için gerekli çalışmaları zaten yapmaya başlamışlardı. Avea’nın NFC SIM kart ile birlikte herhangi bir telefonu mobil cüzdana dönüştürmesinin ardından bu sefer karşımıza Turkcell’in mobil cüzdan servisi çıktı. Turkcell’in servisi de NFC destekli, ancak bu destek SIM kart yerine telefon tarafından sunuluyor.

Turkcell Cep-T Cüzdan adı verilen servisi kullanmak için NFC teknolojisini destekleyen Samsung Star gibi bir telefona sahip olmanız gerekiyor. Bu yıl içinde piyasaya çıkacak olan birçok akıllı telefonda NFC yongası bulunacağı için cihaz konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmayacak diye düşünüyoruz.

Yapı Kredi’nin ilk servis sağlayıcı olarak dahil olduğu bu sistem dahilinde, MasterCard logolu kredi kartı sahipleri Yapı Kredi’nin Pay Mobile servisi aracılığıyla, temassız ödeme kabul eden tüm işyerlerinde tek seferde 35 TL’ye kadar olan ödemelerini cep telefonuyla, şifre veya imzaya gerek olmadan gerçekleştirebiliyor. 35 TL’nin üzerindeki alışverişlerde ise müşterinin belirlediği kart şifresinin girilmesi gerekiyor.

Turkcell’in Cep-T Cüzdan servisi şu anda yurtiçinde 40 bin, yurtdışında ise 300 bine yakın noktada kullanılabiliyor. Ayrıntıları aşağıdaki ilgili bağlantıda yer alan basın bülteninde bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER