Teknoloji

Turkcell Müşteri Hizmetleri’nin Twitter hesabı saldırıya uğradı (güncellendi)

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

turkcell-hizmet-twitter-saldiri-151214

Sanal ortamda düzenlenen saldırılar büyük şirketlerin başını ağrıtıyor. Sony Pictures’ın uğradığı sanal saldırının dünya gündemini meşgul ettiği günlerde, Turkcell de daha küçük ölçekli bir sanal saldırıya maruz kaldı. Twitter’da sıklıkla gerçekleştirilen hesap ele geçirme operasyonlarından birine maruz kalan @TurkcellHizmet hesabından şirketi eleştiren tweet’ler atıldı.

Turkcell söz konusu saldırıdan Twitter takipçilerini @Turkcell hesabı üzerinden gerçekleştirdiği duyuruyla haberdar etti. Şirketten yapılan açıklamada atılan mesajların dikkate alınmaması ricasında bulunuldu. Saldırıyı kendisini “Milliyetçi Hacker Grubu” olarak tanımlayan Uygur Tim isimli sanal korsan grubu üstlendi. Grup Twitter hesabında saldırının gerekçesini açıklayan bir paylaşımda da bulunurken, Turkcell’i paket tarife fiyatlarını düşürmediği takdirde tüm sosyal medya hesaplarına el koymakla tehdit etti. Haberin yazıldığı dakikalar itibarıyla @TurkcellHizmet hesabı halen saldırgan grubun elinde bulunuyor.

Güncelleme: 11:36 itibarıyla @TurkcellHizmet hesabı Twitter tarafından askıya alınmış durumda. Bu da Turkcell’in hesabı geri almak için Twitter ile iletişime geçtiği anlamına geliyor.

Güncelleme (2): 13:45 itibarıyla @TurkcellHizmet hesabına yeniden erişilebiliyor. Ancak saldırganlar tarafından gönderilen tweet’ler de hâlen sayfada mevcut durumda.

Güncelleme (3): 14:15 itibarıyla @TurkcellHizmet hesabı tamamen Turkcell’in kontrolüne geçmiş ve saldırganlar tarafından atılan tweet’ler de silinmiş durumda.

İLGİLİ HABERLER