Manşetler

Turkcell mobil ve fiber hizmetlerini bir araya getiriyor

turkcell

turkcellTurkcell mobil ve fiber hizmetlerini bir arada sunma noktasında önemli adımlar atmaya başladı. Geçtiğimiz haftalarda Dört Dörtlük Paketler adı altında sunduğu paketlerle abonelere mobil ve fiber internet erişimini aynı pakette vermeye başlayan mobil operatör, şimdi de mobil ve fiber internet müşterilerine tek bir çağrı merkezi numarası, SMS numarası ve Hesabım uygulaması üzerinden hizmet veriyor, abonelere tüm bu hizmetler tek fatura üzerinden sunuluyor.

Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, müşterilere hizmetleri tek bir fatura üzerinden sunma işleminin Türkiye’de ilk kez yapıldığını, bunun da Turkcell Mobil Ödeme Hizmetleri A.Ş. adında, Turkcell Grubu altında yeni kurulmuş olan bir şirket sayesinde gerçekleştirildiğini belirtti. Erkan’ın belirttiğine göre, Turkcell ve Turkcell Superonline şirketleri bağımsız şirketler olarak varlıklarını sürdürmeye devam ediyor.

Murat Erkan, Dört Dörtlük Paketler altında farklı paket seçeneklerinin oluşturulabileceğini, mevcut Turkcell ve Turkcell Superonline müşterilerinin de bu tarifelerden seçim yapabileceklerini, bunlara geçiş yapabileceklerini kaydetti. Birleştirilmiş hizmetler sadece fiber bağlantısını değil, aynı zamanda ADSL, VDSL gibi bağlantı seçeneklerini tercih eden aboneleri de kapsıyor.

https://twitter.com/teknoblog140/status/728616486902878208

Bu arada şirket mobil ve fiber internet hizmetlerini bir arada sunmanın yanı sıra, sunduğu servislerle de verdiği internet bağlantısından daha yüksek değer elde edilmesini sağlamayı amaçlıyor. Fizy, BiP, Turkcell TV+ gibi servisleri sadece Turkcell aboneleri değil, diğer operatörlerden hizmet alan tüketiciler de kullanabiliyor.

Erkan herkese açık servislerine ait bazı rakamlarını da paylaştı. Buna göre Goller Cepte uygulaması 2.2 milyon indirme rakamına ulaştı, bunun 1.1 milyonunu aktif kullanıcı oluşturuyor. Yeniden adlandırıılan müzik servisi uygulaması Fizy ise 5.8 milyon kez indirildi. Akıllı Depo adlı bulut depolama uygulamasında 2.6 milyon indirme rakamına ulaşılırken Turkcell TV+ da 700 bin kullanıcıya ulaştı.

https://twitter.com/teknoblog140/status/728612938047705089

Fiber yatırımlarından da bahseden Murat Erkan, şirketin 35 bin 629 kilometre fiber hat uzunluğuna ulaştığını, yapılan 3.7 milyar Türk lirası tutarındaki toplam fiber yatırımının olduğunu ve 2.4 milyon haneye fiberin ulaştırıldığını kaydetti. Şu anda Türkiye çapında 14 ilde verilen Fiber hizmetine 15’inci il olarak Aydın’ın da eklendiğini, sırada Manisa, Tekirdağ ve Denizli’nin olduğunu da duyurdu.

4.5G tarafında da şebeke hızlı bir büyüme gerçekleştirmişe benziyor. 4.5G nüfus kapsaması yüzde 80’i geçen operatör için 3G’de bu oranda kapsamaya ulaşılması üç yıllık bir zaman almıştı. 4.5G servisinin ilk 30 günlük verilerini de paylaşan Erkan, toplam 11 milyon 4.5G abonelerinin olduğunu, bunun toplam trafik içindeki payının yüzde 21 olduğunu kaydetti. Turkcell’in şu anda toplam 4.1 milyon 4.5G abonesi bulunuyor. 4.5G ile birlikte veri kullanımında da yüzde 20’lik artış gerçekleşti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER