Teknoloji

Turkcell Marmaray’da da çekecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Cumhuriyet tarihin en büyük ulaşım projelerinden biri olan Marmaray’ın bir bölümü bugün düzenlenecek bir törenle açılıyor. İstanbul’da Ayrılıkçeşme ve Kazlıçeşme arasında faaliyete geçecek bölüm İstanbul Boğazı’nın altından geçen tünelleri de barındırıyor. Hem deniz, hem de kara parçası altındaki tüneller, aynı zamanda yolcu istasyonları mobil operatörlerin kapsama alanında olacak.

turkcell-yeni-logo-2011 (580 x 169)Turkcell Marmaray açılışı öncesinde gönderdiği bir açıklamayla tünellerin tamamının ve varolan beş istasyonunun kapsama alanına alındığını açıkladı. 16 gün süren çalışmalar sonucunda deniz seviyesinin 60-80 metre derinine inen 1.4 kilometrelik batırma tünel ile uzunluğu tek yönde 13.6 km.’yi bulan iki yönlü tünel kapsama altına alındı. Ayrıca Ayrılıkçeşme, Üsküdar, Sirkeci, Yenikapı ve Kazlıçeşme duraklarında da cep telefonlarıyla haberleşme mümkün hâle getirildi.

Turkcell’in belirttiğine göre, Marmaray hattını kapsama alanına katma çalışmalarında 80 kişi görev aldı. Toplam 8.73 km. enerji kablosu, 9.5 km. fiberoptik kablo kullanıldı. Ayrıca 820 m. feeder, 16 adet repeater, 13 adet kabinet, 54 adet GSM anteni ve 44 adet GSM ekipmanının montajı gerçekleştirildi.

Yetkililerin belirttiğine göre Marmaray hattı boyunca cep telefonları çekecek, arama yapmak mümkün olacak. Ancak dışarıda olup Marmaray’da seyahat eden bir yolcuyu arama fırsatı bulunmayacak.

İLGİLİ HABERLER