Manşetler

Turkcell lifecell ile mobil iletişimi tamamen data üzerine taşıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

turkcell lifecellTurkcell, son yıllarda sürekli bir devinim içinde olan mobil iletişime farklı bir soluk getirebilecek girişimini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde hayata geçirdi. Kuzey Kıbrıs Turkcell’in dijital markası olarak konumlanan lifecell, hem SMS hem de ses hizmetini data üzerinden sunacak. Dünyada türünün ilk örneği olan lifecell ile tüm haberleşme mobil internet paketi üzerinden gerçekleştirilecek.

lifecell’in tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, şirketin mühendisleri tarafından geliştirilen çözümün dünyaya örnek olacağını belirtti. BiP ile ilk defa Türkiye’den bir uygulamayı küresel pazara sunduklarını hatırlatan Terzioğlu, sözlerine şöyle devam ettti: “Yeni dijital markamız lifecell ile yine bir ilke imza atıyoruz. lifecell sadece data üzerine kurulu, deneyimi ön plana çıkaran bir operatör. Hedefimiz 100 milyon aboneye sahip bölgesel bir oyuncu olarak liderliğimizi netleştirmek. Bu yolculuğun en önemli amaçlarından bir tanesi de teknoloji odaklı şebeke operatörü olmaktan hizmet odaklı bir deneyim sağlayıcısı olmaya geçiş. Hem uluslararası operasyonlarımızın markası hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki dijital markamız olan lifecell de bu yolculukta attığımız en önemli adımlardan biri.”

Terzioğlu, Turkcell’in Türkiye dışındaki iştiraklerini marka bütünleşmesi çerçevesinde tek marka altında toplamaya başladıklarını belirtti. Bu doğrultuda önce Ukrayna’da hizmet veren life:), lifecell adını aldı. Ardından lifecell, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in dijital alt markası olarak konumlandı. lifecell’in diğer yurt dışı iştiraklerinde de aynı şekilde konumlanacağı belirtilirken, servisin önümüzdeki yıl Türkiye’de de kullanıma sunulması planlanıyor.

Terzioğlu, lifecell abonelerinin sadece mobil internet paketiyle ihtiyaçlarının hepsini karşılayabileceklerini belirttikten sonra şu ifadeleri kullandı: “Aboneler BiP üzerinden anlık mesajlaşacak, görüntülü konuşacak. Karşı taraf BiP kullanmasa bile sorun yaşamayacak. Çünkü BİP üzerinden hem sabit numaraları hem de GSM numaralarını arayabilecek. Bu uygulama sayesinde akıllı olmayan telefonlar bile BiP üzerinden aranabilir hale geldi. lifecell’liler artık BiP ile haberleşme için ses ve SMS?e ihtiyaç duymayacak. fizy’den müzik dinleyecek, Turkcell TV+?dan istedikleri TV kanalı ve filmi istedikleri yerde izleyebilecek. lifebox ile fotoğraf, videolar ve tüm dosyalarını bulutta depolayabilecek. Bu çözüm tamamıyla Turkcell’de çalışan Türk mühendisleri tarafından geliştirildi. Sadece internet üzerinden hizmet vermeye başlayan lifecell ile mobil iletişimi yeniden tanımlıyoruz.”

Turkcell lifecell ile 1 haftada 1000 aboneye ulaştı

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı ise lifecell’in mobil haberleşmede yeni bir çığır açtığını belirtti. Markaya olan yoğun ilgiden memnun olduklarını söyleyen Yazıcı, servisin 1 hafta içinde 1000 aboneye ulaştığını dile getirdi.

Turkcell lifecell servisleriyle müşterilerinin hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Turkcell TV+ ile her yerden televizyon izlenirken, fizy üzerinden müzik dinlemek, lifebox ile dosya depolamak ve BiP ile iletişim kurmak da lifecell’in sundukları arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER