Teknoloji

Turkcell Kitaplık faaliyete geçti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Turkcell, Turkcell Müzik ile müzik alanında yaptığı atılımı Turkcell Kitaplık ile de e-kitap alanında gerçekleştirmeyi hedefliyor. Idefix ile oluşturulan içerik çerçevesinde yerli ve yabancı yazarlara ait 4 bine yakın platformdaki yerini alırken, servisin kullanımının gerçekleştiği uygulamaları indirenlere 6 boyunca bazı kitaplar hediye edilecek.

Turkcell Kitaplık aracılığıyla satın alınan kitapları okumak için şu anda bir iPhone ya da iPad sahibi olmak gerekiyor. Servisin Android uygulamasının da yakında faaliyete geçeceği belirtilirken, kitap alımları için kullanıcıların www.turkcellkitaplik.com adresini ziyaret etmeleri gerekiyor.

Servisten Turkcell abonesi olmayanlar da faydalanabilirken, servis aracılığıyla e-kitap hediye etmek de mümkün. Ödeme seçeneklerinde ise kredi kartı ile ödemeye ek olarak, mobil ödeme seçeneği de mevcut. Kullanıcılar www.turkcellkitaplilk.com üzerinden satın aldıkları e-kitaplarına iPhone veya iPad’lerindeki Turkcell Kitaplık uygulaması üstünden hızlıca erişebilecekler. Turkcell Kitaplık hakkında açıklamalarda bulunan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar ABD’de yüzde 13, İngiltere’de ise yüzde 6 olan e-kitap oranının ülkemizde binde 4 seviyesinde olduğunu ve Turkcell olarak 5 yıllık bir vadede bu oranı yüzde 10’lar seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi. Bayrakdar, Turkcell’in dijital yayıncılıkta da dijital müzikteki gibi tüm telif zincirini kapsayan ve korsanla mücadele eden bir modeli benimsediğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER