Teknoloji

Turkcell ile Türkiye Futbol Federasyonu akıllı bilet dönemini başlatıyor

Turkcell ile Türkiye Futbol Federasyonu daha önce pilot uygulaması yapılan yeni bir teknolojik işbirliğini resmen duyurdu. Daha önce 11 Eylül 2012’de oynanan Türkiye – Estonya ve 12 Ekim’de oynanan Türkiye – Romanya maçlarında pilot olarak uygulanan akıllı bilet teknolojisi yarın oynanacak olan ve A Milli Takımımızın 500. maçı olması nedeniyle ayrı bir önem taşıyan Danimarka maçı ile hayata geçirilecek.

Yeni teknoloji sayesinde kullanıcılar hangi model cep telefonuna sahip olurlarsa olsunlar tek bir SMS ile maç biletlerini ceplerinde bulacaklar. Bu yeni teknoloji ile akıllı biletleri özel gişelere okutan taraftarlar tribündeki yerlerini alacaklar. Bu yeni teknoloji ile bilet için kuyrukta beklemeye ya da internetten alınan bileti basmaya gerek kalmayacak.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, mobil teknolojilerin hayatı çok daha kolay hale getirerek alışkanlıkları değiştirdiğini ve de Akıllı Bilet devriminin yakında pek çok alana daha yayılacağını dile getirdi. Ciliv, Türkiye Futbol Federasyonu ile yaptıkları işbirliğini teknoloji alanına taşımaktan dolayı mutluluk duyduklarını da sözlerine ekledi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören de Turkcell ile TFF arasında uzun süredir devam eden stratejik ortaklığın her geçen gün biraz daha arttığını ve bu işbirliği sayesinde Türk futbolunun önünde yeni ufuklar açıldığını ifade etti. Akıllı Bilet uygulamasını devrim olarak niteleyen Yıldırım Demirören, bu uygulama ile futbolseverlere büyük bir kolaylık sağlandığını sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER