Manşetler

Turkcell’in yeni genel müdürü Kaan Terzioğlu oldu

kaan-terzioglu-250315

Süreyya Ciliv’in sekiz yılın ardından genel müdürlük koltuğunu bırakmasının ardından Turkcell’de kaptan köşküne kimin oturacağı merak konusu olmuştu. Yaklaşık iki ay süren bekleyiş bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderilen açıklamayla son buldu ve Kaan Terzioğlu’nun Turkcell’in yeni genel müdürü olduğu açıklandı.

Turkcell tarafından KAP’a yapılan bildirimde şirketin yönetim kurulunun bugün gerçekleştirdiği toplantıda Kaan Terzioğlu’nun 1 Nisan 2015’ten itibaren Turkcell Genel Müdürü olmasına oybirliği ile karar verildiği belirtildi.

1990 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Terzioğlu, aynı yıl Arthur Andersen Türkiye’de Bağımsız Denetim Uzmanı ve Mali Müşavir olarak görev yapmaya başladı. 1992 yılında Arthur Andersen ABD’de Bilişim Stratejileri ve Güvenliği Uzmanı, 1994 yılında ise Arthur Andersen Belçika’da Bilgi Yönetimi ve Dijital Strateji Hizmetleri Lideri, 1998 yılında Arthur Andersen Türkiye’de Danışmanlık Hizmetleri Türkiye Operasyonları Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Terzioğlu, 1999-2012 arasındaki dönemi ise Cisco Systems’ın Brüksel ofisinde geçirdi. Terzioğlu burada sırasıyla MEA Bölgesi e-ticaret Strateji Takım Lideri, EMEA Bölgesi İleri Teknoloji Satış Direktörü, Teknoloji Pazarlama Organizasyonu Yönetici Direktör EMEA ve Orta ve Doğu Avrupa Başkan Yardımcısı görevlerini üstlendi. 3 Nisan 2012’de Akbank Yönetim Kurulu’na atanan Kaan Terzioğlu, aynı zamanda Aksigorta, Teknosa ve Carrefoursa’da yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmıştı.

Kaan Terzioğlu’nun ismi Süreyya Ciliv’in ayrılmasının ardından da en güçlü adaylar arasında sayılmıştı. Turkcell’in olağan genel kurulu da uzun bir aradan sonra 26 Mart tarihinde toplanacak.

İLGİLİ HABERLER