Teknoloji

Turkcell finans raporunu açıkladı, üst yönetimde üç ayrılık kararı

Turkcell 2014’ün ilk çeyreğine ait finansal sonuçlarını kamuoyuyla paylaşırken, şirketin üst düzey yönetiminde yaşanan üç ayrılık finans raporunu gölgede bıraktı. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, İnsan Kaynakları Müdür Yardımcısı Meltem Kalender Öztürk ve Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hulusi Acar şirketle yollarını ayıran isimler olurken, yöneticilerin kendi istekleriyle bu kararı aldıkları ifade edildi.

turkcell-yeni-logo-2011 (580 x 169)

Turkcell 2014’ün ilk üç ayında gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6 oranında artırarak 2 milyar 855 milyon TL’ye çıkarttı. Kaydedilen bu büyümede yüzde 26 oranında artan mobil internet gelirleri ve yüzde 33 oranında artan grup şirketleri katkısı önemli rol oynadı. Yılın ilk çeyreğinde 230 milyon TL yatırım yapan Turkcell’in grup net kârı ise 359 milyon TL olarak gerçekleşti.

Yılın ilk üç ayında 93 bin faturalı abone kazanan Turkcell’in toplam abone sayısı 34.8 milyon oldu. Abone başı aylık kullanım oranıysa bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6.6 oranında yükseldi ve aylık 254.6 dakikaya ulaştı. Yüzde 26’lık artışla 400 milyona ulaşan mobil internet gelirlerinin büyümesinde yüzde 32’lik akıllı telefon penetrasyonu etkili oldu. Yılın ilk üç ayında Turkcell şebekesine 711 bin akıllı telefon kullanıcısı eklendi.

Turkcell Superonline’ın gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 38’lik artışla 280 milyon TL’ye ulaşırken, fiber internetin ulaştırıldığı hane sayısı 1.8 milyonu buldu. Turkcell’in Ukrayna’da faaliyet gösteren şirketi Life ise ülkedeki siyasi zorluklara rağmen yüzde 13.5 oranında büyümeyi başardı.

İlk üç aylık sonuçları değerlendiren Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ise inovasyon ve operasyonel mükemmeliyet odağı ve müşterilere değer yaratan Turkcell farkıyla büyümeye devam ettiklerini belirtti. Bilgiye erişimde fırsat eşitliği yaratma adına mobil interneti yaygınlaştırma çabalarının sürdüğünü hatırlatan Ciliv, Turkcell şebekesindeki akıllı cihaz sayısının yılın ilk çeyreğinde 10 milyonu aştığının altını çizdi.

İlgili >> Turkcell, Hürriyet

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER