Teknoloji

Turkcell Bilişim Konferansı’nı gerçekleştirdi

Turkcell, bu yıl ilk kez düzenlediği ”Turkcell Bilişim Konferansı” ile bilişim sektöründeki mevcut durumu, beklentileri ve hedefleri bilişim sektörünün önemli isimleri eşliğinde kamuoyu ile paylaştı. Tüm gün süren etkinliğin en önemli gündem maddesi ise ”Bulut Bilişim” oldu. Turkcell yöneticileri ve diğer konuşmacılar gün boyunca düzenlenen oturumlarda yaptıkları konuşmalarda ”Bulut”un geleceğin teknolojisi olduğunu sıklıkla vurguladılar.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv, yola bir mobil telefon operatörü olarak çıkan şirketin bugün hem mobil hem sabit hem de IT alanında servis sunan bir iletişim ve teknoloji şirketine dönüştüğünü dile getirdi. Konuşmasında sıklıkla inovasyona vurgu yapan Ciliv, Apple örneğini vererek 1997 yılında batma noktasında olan bir şirketin teknoloji ve inovasyon sayesinde dünyanın en değerli şirketi haline gelebileceğini belirtti. Türkiye’nin mobil iletişim, fiber optik ve bulut bilişimde çok iyi bir noktada olduğunu dile getiren CEO, Turkcell olarak iş ortaklarına sundukları yenilikçi servis ve hizmetler sayesinde bu kurumların IT departmanlarının da inovasyona yönelmesini kolaylaştırdıklarını sözlerine ekledi.

Ciliv’in ardından söz alan Turkcell CIO’su İlker Kuruöz, ”CIO’nun Ajandası” başlıklı sunumuyla bulut bilişimin iş hayatında sağladığı kolaylıkları ve getirilerini katılımcılarla paylaştı. Kuruöz’ün konuşmasının ardından ise Turkcell Kurumsal Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş’ın moderatörlüğünde ”Toplam Telekom Çözümlerinde 3’lü Oyun” konulu panele geçildi. Sabancı Holding, Yıldız Holding, Turkcell Superonline ve HP’den üst düzey yöneticileri de panelde yer aldı. Panelin ardından sahneyi etkinliğin ağır toplarından olan, konuk konuşmacı Andrew McAfee aldı. Bilgi teknolojileri ve bu teknolojilerin iş hayatında kullanımına dair yaptığı çalışmalarla bilişim dünyasında büyük popülariteye sahip olan ve MIT’de (Massachusetts Institute of Technology) görev yapan McAfee bulut bilişimin yüzyılda 1-2 kez gelecek ve tüm iş modelini değiştirecek bir buluş olduğunu ifade etti. Bulut Bilişim’e adapte olmayan şirketleri uyaran McAfee, bu şirketleri 20. yüzyılın başında elektrik enerjisi kullanımına geçmeyen şirketlere benzetti.

Turkcell Bilişim Konferansı öğlenden sonra farklı salonlarda gerçekleştirilen; Oracle, HP, Intel, EMC, Accenture ve Cisco gibi şirketlerdden konuşmacıların da katıldığı paralel panel ve konferanslar ile devam etti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER