Teknoloji

Turkcell biletleri cep telefonuna taşıyor

Son yıllarda kendisini bir mobil operatörden ziyade bir iletişim ve çözümler şirketi olarak konumlamayı tercih eden Turkcell, bu yolda bir adım daha attı ve mobil bilet servisi ”Biletim Cepte”yi hayata geçirdi. İlk aşamada canlı etkinlikler için Biletix işbirliğiyle faaliyete geçen Biletim Cepte ile etkinlik biletleri cep telefonuna SMS olarak geliyor. Biletler etkinlik mekanına girerken görevlinin akıllı telefonundaki uygulama aracılığıyla doğrulanıyor. Servisin tüm operatörlerin aboneleri tarafından kullanılabilmesi Turkcell’in iletişim ve çözümler şirketi olarak anılma isteğiyle de uyuşuyor.

turkcell-biletim-cepte-110414

Biletix’te bir etkinlik için bilet satın alan kullanıcılar teslimat için ”Biletim Cepte” seçeneğini tercih ettikleri zaman bilet cep telefonlarına SMS olarak geliyor. Kendileriyle birlikte arkadaşlarına da bilet alan kullanıcılar arkadaşlarının biletini de bu yöntem sayesinde SMS olarak gönderebiliyor. Biletim Cepte seçeneğinin tercih edilmesi durumunda kullanıcıların 3 TL hizmet bedeli ödemesi gerekiyor. Bu bedelin Biletix’in sunduğu diğer teslimat seçeneklerine kıyasla daha ucuz olduğunu belirtmekte fayda var.

turkcell-biletim-cepte-infografik

Biletim Cepte’nin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Turkcell Ürün ve Servislerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Semih İncedayı, Biletim Cepte servisini önümüzdeki dönem içinde farklı alanlara doğru genişletmeyi ve iş ortaklarının sayısını artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. İncedayı çok yakında kağıt bilet devrinin sona ereceğine inandıklarını sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER