Manşetler

Turkcell Akıllı Şehir yolculuğuna Gaziantep ile devam ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

turkcell-gaziantep

”Akıllı şehir” konsepti son dönemde telekomünikasyon şirketlerinin gözde konseptleri arasında yer alıyor. Özellikle büyük şehirlerde vatandaşların hayatını kolaylaştıracak çözümler sunma konusunda teknoloji şirketleri ve belediyeler işbirliği yapıyor. Bu ortaklıkların en yenisi için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Turkcell güçlerini birleştirdi. Gaziantep’i akıllı şehre dönüştürme hamlesinin duyurusu Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş’ın katıldığı bir basın toplantısıyla yapıldı.

Toplantıda ilk sözü alan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, Gaziantep’in inandıkları şehirlerin başında geldiğini dile getirdi. Akıllı Şehir projelerinin insanları refaha ulaştırmak ve mutlu etmek amacıyla gerçekleştirildiğini söyleyen Kocabaş, akıllı şehrin hedeften ziyade bir ”inovasyon yolculuğu” olduğunun altını çizdi.

turkcell-gaziantep-2

Selen Kocabaş, Akıllı Şehir konseptinde insan, çevre ve kalkınma olmak üzere üç noktaya odaklandıklarını ifade etti. Ulaşım, enerji & su verimliliği, güvenlik, imar & emlak, çevre yönetimi, sosyal hizmetler etkileşim merkezi ve teknoloji altyapısı Turkcell’in Akıllı Şehir konseptinin kapsama alanları arasında yer alıyor. Bu kategorilerin bir kısmına dair uygulamaların Gaziantep’te hayata geçtiğini söyleyen Kocabaş, Turkcell’in 70 ilde 453 belediye ile çalıştığını sözlerine ekledi.

Kocabaş’tan sözü devralan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kalkınmanın özünün yetişmiş insan olduğunu ifade etti ve ”zamanın ruhu”nu yakalamanın önemini vurguladı. Kentler arasındaki rekabete dikkat çeken Şahin, rekabet döneminde tüm finansal kaynakların verimli olarak kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

Gaziantep’in bugüne kadar geldiği noktayı ”başarı hikayesi” şeklinde niteleyen Büyükşehir Belediye Başkanı, bu hikayeyi daha ileri bir noktaya taşımak adına teknolojinin çok mühim olduğunu ifade etti. Kaynakların verimli kullanımında teknolojinin yerini hatırlatan Şahin, teknolojiyi sadece rakamlardan ve ekranlardan ibaret olarak tanımlamanın yanlış olacağını dile getirdi.

Özellikle kaynakların verimli tüketilmesi ve çevrenin korunması konusunda faydalandıkları teknolojik altyapı ve imkanlara değinen Fatma Şahin, şehirde yapılan ekolojik çalışmalarda teknolojik analizlerden yararlanıldığını da belirtti.

fatma-sahin-selen-kocabas

Toplu taşımanın Gaziantep’in teknolojiyle olan ilişkisinde önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı, göreve başlar başlamaz şehrin öncelikli problemleri arasında yer alan trafik sorununu çözmek adına kolları sıvadıklarını dile getirdi. Şahin, belediye otobüslerinde ve tramvaylarda ücretsiz kablosuz internet erişimi sunulmasının ve akıllı durakların hayata geçirilmesinin de toplu taşıma adına uygulanan çözümler arasında olduğunu ifade etti.

Fatma Şahin Gaziantep’in dünyaca bilinen müzelerinde ve hayvanat bahçelerinde de teknolojik çözümlerden yararlanıldığını belirtmeyi ihmal etmedi. Şahin teknolojik çözümlerin genelinin belediyeye yılda 30 milyon TL tasarruf etme imkanı verdiğini sözlerine ekledi.

Konuşmasının sonunda hayatı kolaylaştırmanın, insanların hayatına dokunmanın, dezavantajlı gruplara yardımın önemini hatırlatan Fatma Şahin; insanlara ihtiyaçlarını veren, onlara mikro ölçekli ve çeşitli çözümler sunan bir şehrin akıllı şehir olabileceğini söyleyerek sözlerini tamamladı.

İLGİLİ HABERLER