Manşetler

Turkcell Akademi kapsamını genişleterek dijital ortama taşındı

Turkcell’in 2006 yılından bu yana şirket içi eğitimde, üniversite ve sanayi kuruluşlarıyla yapılan işbirliklerinde faydalandığı eğitim kurumu içeriğini ve kapsama alanını genişleterek dijital ortama taşındı. Bu yeni dönemde Turkcell Akademi aracılığıyla İnovasyon ve Girişimcilik, İş Dünyası, Liderlik, Teknoloji ve içeriği Khan Academy tarafından sağlanan Öğren kategorilerindeki videolar Türkçe olarak Turkcell abonelerinin izlemesi için hazır olacak. İlk etapta 2000’den fazla videoyla devreye giren platformdaki video sayısının düzenli olarak artırılması planlanıyor.

turkcell-akademi-sureyya-ciliv-140114

Turkcell Akademi’de dijital dönemin başlangıcını duyurmak için düzenlenen basın toplantısında konuşan şirketin genel müdürü Süreyya Ciliv, 2009 yılında 3G teknolojisi Türkiye’ye giriş yaptığı zamanki temel amaçlarının bilgiye erişimde fırsat eşitliği olduğunu ve Turkcell Akademi ile bu amaca yönelik bir adım daha atmış olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. İnterneti ”yeni matbaa” olarak tanımlayan Ciliv, internetin getirdiği fırsat eşitliğini daha geniş bir alana yaymak için ciddi yatırımlar yaptıklarını ve Türk halkına bilgiye erişimde önemli bir avantaj sağladıklarını ifade etti.

Turkcell Akademi’nin dijital ortama taşınması esnasında insanlara hayal ettikleri eğitim ve erişmek istedikleri içeriklerin sorulduğunu belirten Ciliv, bu bilgiler doğrultusunda hareket ettiklerini dile getirdi. Ciliv yabancı içerikleri Türkçe’ye çevirdiklerinin altını çizerken; Turkcell Akademi’yi ziyaret edenlerin farklı kategorilerdeki çeşitli eğitimleri en iyi isimlerden alabileceklerini belirtti. Özellikle profesyonel ve gençlere yönelik bir platform olarak dikkat çeken Turkcell Akademi’de öğrencilere yönelik içerikler ise Khan Academy tarafından sağlanıyor.

Turkcell yönetiminin Turkcell Akademi’de en çok önem verdiği kategorilerden biri olan ”İnovasyon” kategorisinin içeriği için şirket Massachusetts Institute of Technology (MIT) ile işbirliğine gitti. Bu işbirliği kapsamında MIT tarafından hazırlanan özel içeriklere İnovasyon başlığı altında erişilebilecek. Yine bu işbirliği kapsamında MIT’nin dijital eğitim platformları Open Courseware ve EdX’teki içerikler de Türkçe olarak yayınlanacak.

Turkcell Akademi’ye şubat ayından itibaren yayınlanacak mobil uygulamalar aracılığıyla erişmek de mümkün olacak. İçeriklerin bir kısmı herkese açık tutulurken, bazı içerikleri görmek için Turkcell abonesi olmak gerekiyor. www.turkcell.com.tr/akademi adresini ziyaret eden Turkcell aboneleri cep telefonu numaraları ve Turkcell şifrelerini girerek kendilerine özel içerikleri izleyebiliyor.

İlgili >> Turkcell Akademi

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER