Teknoloji

Turkcell 3G için SMS üzerinden ön talepleri almaya başladı

turkcell_3g_logo-590-x-79

Dün burada ayrıntılarını verdiğimiz gibi Turkcell 3G için ön talepleri 13 Temmuz’dan, yani bugünden itibaren almaya başlıyor. Gece saat 00.00’dan sonra yaptığımız ilk SMS gönderme denemeleri başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Hatta sabah saatlerinde de başarıya ulaşamamıştık. Neyse ki, öğle saatlerinden itibaren SMS kayıt servisi 2323 aktif hale geldi.

3G servisine ön kayıt için 2323’e 3G yazıp göndermeniz yeterli. Gelen cevap mesajı aşağıdaki gibi:

“Erken başvuru talebiniz alınmıştır. 3G hızını ve yenilikçi servislerini Turkcell 3G kapsama alanında 30 Temmuz’dan itibaren kullanmaya başlayabilirsiniz.”

Artık tek yapmamız gereken 30 Temmuz’u beklemek. Bu tarihte gelecek olan bilgilendirme mesajı ile birlikte artık 3G’yi kullanmaya başlayacağız. Bu arada sosyal medyada da Turkcell 3G tartışmaları sürüyor. Turkcell’in sayfasında konu işleniyor. Bu servisin ücretlendirme ile ilgili ayrıntıları da yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Turkcell Friendfeed’de aşağıdaki gibi bir yorumda bulunmuş.

“3G’de görüntülü görüşmeler mevcut sesli görüşmeler ücret tarifesinden ekstra bir ücret ödemeden yapılacak. Mobil internet fiyatlarında ise bugünkünden daha hesaplı paketleri müşterilerimize sunacağız. Farklı ihtiyaç ve beklentiler için farklı veri paketleri sunulacak.”

Ayrıntıları yazının devamındaki bağlantıda bulabilirsiniz.

İlgili – Friendfeed

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER