Manşetler

Turkcell 2015’in üçüncü çeyreğinde gelirlerini yüzde 6.4 oranında artırdı

turkcell-yeni-logo-2011 (580 x 169)

Turkcell Grubu, 2015’in üçüncü çeyreğine ait finansal sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Grubun açıkladığı sonuçlar gelir ve faiz vergi amortisman öncesi kâr (FAVÖK) gibi kalemlerde rekor niteliği taşıyor. Şirket, ortaya çıkan tabloda internet ve servislerin katkısıyla gelirlerini yüzde 9,9 oranında artıran Turkcell Türkiye’nin önemli rol oynadığına dikkat çekiyor.

Grup gelirlerinin yüzde 91’ini oluşturan Turkcell Türkiye, yılın üçüncü çeyreğini 3 milyar 74 milyon gelirle tamamladı. Uluslararası operasyonlardan elde edilen gelir ise 235 milyon TL olarak gerçekleşti. Grubun genel performansına bakıldığında ise gelirin yüzde 6.4’lük artışla 3 milyar 364 milyon TL’yi bulduğu, FAVÖK’ün ise yüzde 10.5 oranında artarak 1 milyar 161 milyon TL’ye yükseldiği görülüyor. Turkcell Grubu’nun net kârı ise yüzde 17.8’lik artışla 707 milyon TL’ye ulaştı.

Turkcell’in üçüncü çeyrek rakamlarını değerlendiren Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, yılın üçüncü çeyreğinde cesur adımlar attıklarını ve bu adımları güçlü finansal ve operasyonel sonuçlarla taçlandırdıklarını belirtti. Uluslararası piyasanın Türkiye ve Turkcell’e olan güvenini bir kez daha kanıtladıklarını söyleyen Terzioğlu, yıl sonu için yüzde 6 ila 9 arasında belirledikleri gelir hedefini Turkcell Türkiye için yüzde 10, grubun geneli içinse yüzde 6 olarak güncellediklerini dile getirdi.

4.5G ihalesinde Turkcell’in toplam frekansın yüzde 47’sini 1.6 milyar avro karşılığında aldığını hatırlatan Kaan Terzioğlu, kullanım hakkını elde ettikleri frekansların değerinin önümüzdeki dönemde çok daha iyi anlaşılacağını belirtti. Orta vadede gerçekleşmesi beklenen 4 taşıyıcı teknolojisinin elde edilen bu frekanslarla birleşiminin kendilerini 5G’de öncü kılacağını söyleyen Turkcell Genel Müdürü, Türkiye’nin cep telefonunda 1000 Mbps hızı ilk kez Turkcell ile göreceğini sözlerine ekledi.

Yılın üçüncü çeyreğinde Turkcell TV’nin abone sayısı 141 bin artışla 342 bine çıktı. Şirketin sesli ve görüntülü konuşma imkanı sağlayan mesajlaşma servisi BİP’in indirilme sayısı ise 1.4 milyona yükseldi. Halihazırda Türkiye dışında Almanya ve KKTC’de de kullanılan BİP, yakında Ukrayna ve Rusya’da yayınlanacak. Akıllı Depo’nun aktif kullanıcı sayısı ise 1.3 milyonu aştı.

Turkcell Türkiye’nin toplam abone sayısı 2015’in üçüncü çeyreği itibarıyla 34.2 milyona ulaştı. Faturalı mobil abone sayısı ise 16.1 milyona çıkarak toplam abone bazının yüzde 47.2’sine tekabül eder hâle geldi.

İLGİLİ HABERLER