Teknoloji

Turkcell 2013’ün ikinci çeyreğine ait finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Turkcell 2013’ün ikinci çeyreğine ait finansal ve operasyonel sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Turkcell Grup gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11 büyüyerek 2,86 milyar TL’ye ulaştı. Bu büyümede Türkiye’de ses gelirlerinin yüzde 4 artması ve grup şirketlerinin yüzde 29 oranında büyümesi etkili olurken; artan akıllı cihaz kullanımına bağlı olarak mobil internet gelirlerinin yüzde 42 yükselmesi de önemli bir rol oynadı. Grubun amortisman, vergi ve faiz öncesi kârı (AVFÖK) bir yıl önceye göre yüzde 12 artışla 869 milyon TL’ye ulaşırken, net kârı 556 milyon TL oldu.

turkcell-logo-191012

Turkcell’in abone sayısı bir yıl öncesine göre değişim göstermezken, faturalı abone sayısında 1.2 milyonluk bir artış kaydedildi. Yılın ikinci çeyreğinde Turkcell’in abone sayısı 34,7 milyon olurken, grup şirketlerinin toplam abone sayısı 69,5 milyona ulaştı. Faturalı abone sayısının artması ve mobil genişbant gelirlerinin yükselmesine paralel olarak abone başı ortalama gelir (ARPU) bir önceki yıla göre yüzde 8 arttı ve 22,3 TL oldu.

Turkcell’in mobil internet gelirleri yıllık bazda yüzde 42 oranında artarak 2013’ün ikinci çeyreğinde 340 milyon TL’ye ulaştı. Mobil internet ve servis gelirlerinin artışındaki en temel etken ise ikinci çeyrekte yüzde 24 seviyesine ulaşan akıllı telefon penetrasyonu oldu. Bu dönemde 620 bin Turkcell abonesi daha akıllı telefon dünyasına adım attı. Turkcell şebekesindeki akıllı telefon sayısı 8 milyona yaklaşırken, şirketin yeni akıllı telefonu T40 ile bu rakamın daha üst seviyelere taşınması hedefleniyor.

Turkcell’in ikinci çeyrek sonuçlarını yorumlayan Genel Müdür Süreyya Ciliv, Turkcell olarak, her zaman olduğu gibi, stratejik önceliklerimiz doğrultusunda müşterilerimize odaklanarak inovasyon ve operasyonel mükemmeliyet ile en eşsiz müşteri deneyimini sunmaya devam ettiklerini dile getirdi ve başarılarındaki katkılarından ötürü müşterilere, çalışanlara, iş ortaklarına ve hissedarlara teşekkür etti.

İLGİLİ HABERLER