Manşetler

Turkcell 2013’ün üçüncü çeyreğini şirket rekoruyla kapattı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Turkcell 2013’ün üçüncü çeyreğine ait finansal ve operasyonel sonuçları kamuoyuyla paylaştı. Gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8 artıran şirket, 2 milyar 981 milyon TL ile tüm zamanların en yüksek çeyrek gelirine ulaştı. Bu rakama erişilmesinde yüzde 39 oranında artan mobil internet gelirleri ve yüzde 36 oranında artan grup şirketlerine ait gelirler önemli katkıda bulundu.

turkcell-sureyya-ciliv-251013

Yılın üçüncü çeyreğinde Turkcell, 322 bin yeni abone kazandı ve abone sayısını 35 milyona çıkardı. Turkcell Grup’un faaliyet gösterdiği 9 ülkedeki toplam abone sayısıysa 71 milyonu buldu. Abone başı aylık ortalama gelirini yüzde 3.2’lik artışla 22.7 TL’ye taşıyan şirketin abone başı aylık ortalama kullanımı ise yüzde 5.6 arttı ve 271.6 dakikaya ulaştı.

Turkcell’in büyümesinde önemli bir rol oynayan mobil internet gelirleri yüzde 39 gibi etkileyici bir artış oranı yakaladı ve 385 milyon TL oldu. 2012’nin üçüncü çeyreğinin sonu itibarıyla 5.5 milyon olan akıllı telefon kullanıcısı Turkcell abonesi sayısı ise 8.4 milyona ulaştı. Şirket 3 milyon sınırına dayanan bu artışı Turkcell T40 ile sürdürmeyi hedefliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Turkcell T40 İncelemesi

Geride kalan çeyrekte yıllık bazda yüzde 27 büyümeyle 237 milyon TL gelir elde eden Turkcell Superonline, abone sayısını 521 bin artırmayı başardı. Turkcell’in Ukrayna’daki operasyonu life:) ise gelirini dolar bazında yüzde 12 artırdı ve 124 milyon dolara taşıdı. Mobil operatörün abone sayısı da 1.2 milyon artışla 9.4 milyona ulaştı.

Turkcell?in ikinci çeyrek sonuçlarını yorumlayan Genel Müdür Süreyya Ciliv; ?İnovasyon ve operasyonel mükemmeliyet odağımız ve iştiraklerimizin artan katkısı sonucunda bir kez daha güçlü sonuçlar elde ettik. Bu güçlü büyümeyi sürdürülebilir kılmak için, güçlü altyapımıza ilk 9 ayda 1 milyar TL yatırıma yaptık, teknoloji ve inovasyon ile müşterilerimizin hayatını kolaylaştıran çözümler sunduk. ?İşte Teknoloji Hamlesi? ile kurumsal müşterilerimizi, rekabet güçlerini ve verimliliklerini artıran çözümlerle buluşturduk. Ayrıca, mobil genişbantı yayma vizyonumuz ile üstün özelliklere sahip ilk yerli tasarım akıllı telefonumuz Turkcell T40’ı ortalama akıllı telefon fiyatının yarı fiyatına satışa sunduk. Önümüzdeki dönemde de Turkcell’i rekabette öne çıkaracak ürün ve servisler geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER