Turkcell, 2011 geneli ve dördüncü çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Toplantıda konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, ilk çeyreğinde küçülme yaşadıkları 2011’in zor bir yıl olduğunu, ancak buna rağmen yılın son çeyreğinde % 12 oranında büyüyerek rekor kırdıklarını ifade etti. Şirketin grup geliri de bir önceki yıla göre % 4 oranında artarak 9,37 milyar TL’ye yükseldi.
İlk çeyrekteki küçülmenin bir yıl önce Belarus’ta yaşanan devalüasyondan kaynaklandığını belirten Ciliv, söz konusu zararın nakti olmadığını ve tamamen muhasebesel olduğunun altını çizdi. Yıl genelinde yaşanan büyümenin itici güçleri olarak ise mobil interneti ve diğer iştiraklerin başarısını gösterdi. Mobil internet trafiğinin tüm ülke genelinde 2 yılda 13 kat arttığına dikkat çeken Ciliv, aynı zaman diliminde abone başı mobil internet kullanımının % 560 oranında yükseldiğini, megabyte başına ücretin ise %81 olarak azaldığını dile getirdi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Google’dan Gemini kullanan dev dolandırıcılık ağına dava

OnePlus Nord Buds 4 tanıtım öncesinde yüzünü gösterdi

Samsung’un üç yeni katlanabilir modelinin ekran boyutları ortaya çıktı

Honor X80 Pro Max ilk kez görüntülendi ve 11.000 mAh pili doğrulandı

DJI, Insta360’a dava açtı ve Luna kameraların satışının durdurulmasını istedi
CEO, Turkcell’in mobil internet gelirlerinin ise aynı zaman dilimine göre % 177 oranında artarak, şirketin toplam gelirinin % 24’ünü oluşturduğunu ifade etti. Mobil internet gelirlerinin 2011’in eylül ayı itibariyle SMS ve MMS gelirlerini geçtiğini ve artık mobil internetin Turkcell adına daha öncelikli hale geldiğini vurguladı.
Ciliv konuşmasında şirketin diğer önemli gelir kaynağı olarak gösterdiği iştirakler hakkında da bilgi verdi. Turkcell Superonline’ın 2010’un dördüncü çeyreğinde 92 milyon TL olan geliri, 2011’in aynı diliminde 141 milyona yükselirken, AVFÖK’ü de % 147 oranında arttı. CEO, abone sayısının 260 bini, hizmet götürülen nokta sayısının ise 1 milyonu geçtiğini dile getirdi. Grubun Ukrayna’daki mobil servisi life:) hakkında da konuşan Ciliv, 7 milyon aboneye ulaştıklarını ve gelirlerin bir önceki yıla göre % 20 oranında arttığını dile getirdi ve grup şirketlerinin 2011 yılındaki yükselen performansından ve katkılarından duydukları memnuniyetini dile getirdi.
Konuşmasında Turkcell’in akıllı cihazlarından, uygulama ve servislerinden de bahseden CEO, T20’nin geçtiğimiz yıl Türkiye’nin en çok satan Android telefonu olduğunu ve bu başarıyı T serisinin yeni telefonu olan T11 ile de sürdürmeyi istediklerini belirtti. Bu telefonların piyasaya sürülmesiyle Turkcell’in daha fazla önem gösterdiği uygulama ve servis pazarına dair rakamlar da toplantıda paylaşıldı. 2011 yılı içinde T-Market’ten 40 milyon uygulama ve Turkcell Müzik’ten 15 milyon şarkı indirildi. Görsel servislerde ise Mobil Tv ile 152 milyon dakika televizyon izlenirken, Goller Cepte ile ise 12 milyon gol videosu futbolseverlerle buluştu.
🌡️❄️ SERİNLİK ARAYANLARA MÜJDE: KLİMA FIRSATLARI DEVAM EDİYOR! ❄️🌡️





Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.


