Teknoloji

Türkçe destekli Yandex Haritalar iPhone uygulaması App Store’da yayınlandı – Galeri & Video

Geçtiğimiz eylül ayında Türkiye’ye giren Rus arama motoru Yandex, sadece arama motorunu değil, harita servisini de ülkemize getirdi. Üstelik geçtiğimiz ay faaliyete geçirilen bir servisle birlikte Yandex Haritalar servisi üzerinden İstanbul ve Ankara’nın anlık trafik durumunu görmek, ayrıca sokak sokak fotoğraflara göz atmak mümkün hâle geldi. Yandex sunduğu bu iki iddialı servisle henüz bu benzer servisleri Türkiye’de desteklemeyen Google Haritalar’ın önüne geçmişti.

Yandex Haritalar’ın masaüstünde sunduğu bu servisler geçtiğimiz günlerde yayınlanan Android uygulamasıyla Android kullanıcıları tarafından kullanılmaya başlanmıştı. Neyse ki, iPhone, iPad ve iPod touch kullanıcıları da fazla beklemedi. Yandex Haritalar’ın Türkçe destekli yeni versiyonu App Store üzerinden yayınlandı. Ücretsiz olarak indirilen bu uygulama iOS cihazınızda yüklü gelen Google Haritalar’ın yerini alabilecek nitelikte.

Yandex Haritalar’ın sunduğu kullanıcı deneyimine ve uygulamanın arayüzüne daha yakından bakmak için aşağıdaki inceleme videomuza göz atmanızı tavsiye ederiz. Bu arada kardeş blogumuz iPhoneTurkey.biz tarafından yapılan detaylı Yandex Haritalar incelemesine de göz atabilirsiniz.

Video: Yandex Haritalar iPhone Uygulama İncelemesi

Galeri: Yandex Haritalar iPhone
[scrollGallery id=738]

BASIN BÜLTENİ

YANDEX.HARİTALAR iPHONE UYGULAMASI ARTIK APP STORE’DA

Yandex, Yandex.Haritalar adlı servisinin iPhone uygulamasını kullanıcıların hizmetine soktu. Türkiye’deki tüm şehirlerin ayrıntılı uydu görüntülerini sunmanın yanı sıra, kullanıcıların sokak planları üzerinde aradıkları adresleri, binaları ve bunlara karayolu üzerinden ulaşılabilecek rotaları bulmalarına yardımcı olan Yandex.Haritalar ile kullanıcılar, İstanbul ve Ankara için güncel trafik bilgisine, ayrıca caddelerin ve sokakların panoramik görüntülerine de ulaşabiliyor.

16 Kasım 2011 – Yandex.Haritalar’ın iPhone uygulaması, Türkiye’nin detaylı interaktif haritasını App Store üzerinden
iPhone kullanıcılarının hizmetine sunuyor. Yeni mobil uygulama sayesinde kullanıcılar güncel trafik durumuna göz atıp trafiğin akıcı ya da sıkışık olduğu noktaları görebilecek ve herhangi iki nokta arasındaki en kısa veya hızlı rotayı kolayca bulabilecek.

Yandex.Haritalar, Türkiye’nin neresinde olursa olsun kullanıcıların istediği şehrin interaktif haritasına ve uydu görüntülerine bilgisayardan veya mobil cihazlardan anında ulaşmasını sağlıyor.

Yandex’in yeni iPhone uygulamasındaki adrese göre arama özelliği, kullanıcıların cadde veya binaların yerini tam olarak bulmasına ve aradığı yerin İstanbul veya Ankara’da olması halinde ilgili adresin panoramik görüntülerine de ulaşmasına olanak tanıyor. Panaromik görüntüler, kullanıcılara İstanbul ve Ankara caddelerinin sokak seviyesinden gökyüzüne uzanan 360 derecelik HD (yüksek çözünürlüklü) görüntülerini sunuyor.

Genel trafik durumunu gösteren özel “trafik durumu katmanı” sayesinde, Yandex.Haritalar iPhone uygulaması trafiğin açık olduğu alternatif yollar önererek kullanıcıların trafiğe takılmasını önlüyor. Yandex.Haritalar’ın mobil uygulamasının her kullanıcısı, kullandığı GPS fonksiyonlu ve İnternet’e bağlanabilen mobil cihazına yüklenen uygulamada varolan “Trafik durumunu bildir” seçeneğini açık tutup trafikteki hareketlerine dair veriyi sisteme ileterek, yaşadığı şehrin trafik haritasının oluşması sürecine katkıda bulunabiliyor. Paylaşılan veriler kullanıcıların kimlik bilgileri gibi kişisel verilerini içermediği için kullanıcıların anonim olarak bilgi paylaşılması sağlanıyor.

App Store’dan ücretsiz olarak indirilebilen Yandex.Haritalar mobil uygulaması iOS 3.0-5.0.1 kullanan tüm cihazları (iPhone, iPad, iPod Touch) destekliyor. Uygulamanın ayrıca Java ve Android platformlarında çalışan sürümleri de bulunuyor.

İlgili – Yandex Haritalar İndir

İLGİLİ HABERLER