Teknoloji

Türk Telekom’un kotasız ve limitsiz internet tarifeleri ortaya çıktı

türk telekom limitsiz internet
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

1 Ocak’tan itibaren Adil Kullanım Kotası (AKK) veya Adil Kullanım Noktası (AKN) olarak adlandırılan uygulama sona eriyor. Böylelikle kullanıcılar, tarifelerinde tanımlı veri indirme veya yükleme sınırına ulaştıklarında hızlarında herhangi bir değişim olmayacak. Türk Telekom da belirlenen tarihten itibaren AKN’yi kaldıracağını ve “limitsiz internet” dönemine geçeceğini duyurmuştu. Yeni dönemde Türk Telekom?un kotasız ve limitsiz internet tarifelerinin neler olacağı ve fiyatları merak ediliyordu. Bu tarifelerle ilgili detaylar ortaya çıktı.

Donanım Haber‘e göre, yeni tarifeler adil kullanım kotasını ve standart kotayı tamamen kaldırırken limitsiz olarak sunuluyor. İlk açıklanan tarifelerde indirme hızı 4 Mbps’den başlayarak 100 Mbps’ye kadar çıkıyor. Hızlarda “-e kadar” ifadesinin kullanılması da dikkat çekiyor. Fiyatlarda eskisine göre az da olsa artış olduğu da dikkat çekiyor.

Türk Telekom, internet bağlantı hizmetine çeşitli yazılım ve servisleri de entegre ediyor. McAfee anti-virüs koruması, Türk Telekom WiFi ve Muud bunlar arasında yer alıyor. Ayrıca 12 aydan sonra fiyatlandırmanın değiştiği de görülüyor.

Limitsiz internet için 3 farklı kategori mevcut. En uygun fiyatlar sabit telefon kategorisinde yer alıyor. 4 Mbps sınırsız internet 12 aya kadar 48 TL, sonrasında ise 58 TL olarak fiyatlandırılıyor. 16 Mbps internet 12 aya kadar 81 TL iken, sonraki dönemde 91 TL oluyor. 100Mbps ise 12 aya kadar 325 TL iken daha sonra 335 TL oluyor.

Yalın internet kategorisinde fiyatlara yaklaşık 12 TL civarında bir ekleme yapılıyor. Yine konuşma paketi dahil olan fiyatlarda 12 TL fark ekleniyor. Yeni kampanya Lider Kampanya adıyla sunuluyor.

Dikkat çekici bir diğer ayrıntı kampanyaların 31 Aralık 2018 tarihine kadar geçerli olması. Bu tarihe kadar 24 ay taahhüt ile başvuru yapanlar bu paketlerden ve tarifelerden faydalanabilecek. 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren yeni bir fiyatlandırma yapılıp yapılmayacağıysa şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER