İncelemelerManşetler

Türk Telekom K8 (2017) İncelemesi

türk telekom k8 2017 inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Türk Telekom ve LG işbirliği yeni telefonlarla geliştirdi. Geçen yılki K8 modelinin ardından bu yıl da LG’nin Türk Telekom müşterilerine özel olarak geliştirdiği Türk Telekom K8 (2017), bütçeyi zorlamadan çekici görünüme sahip, rahatlıkla taşınabilir ve kullanılabilir bir telefona sahip olma fırsatı sunuyor. 5 inç HD ekran, dört çekirdekli işlemci, 13 megapiksel arka kamera, 5 megapiksel selfie kamerası, parmak izi okuyucu gibi özelliklere sahip telefonu mercek altına alıyoruz.

Türk Telekom K8 2017 inceleme: Tasarım

Türk Telekom K8 (2017), geçen yılın K8 modeli gibi kavisli köşelere ve kenarlara sahip bir telefon. Ancak bazı düzenlemelerle daha şık ve çekici bir görünüm kazandırılmış. 5 inçlik ekranıyla zaten büyük bir yüzey alanına sahip olmayan, bu nedenle tek elle rahatlıkla tutulan telefon, yuvarlatılmış kenar profili ve kenarlara doğru eğri çizerek inan arka plakası sayesinde ergonomik bir yapı kazanıyor. Ekran çerçevesinin uzun kenarlarda daraltılması neticesinde telefon biraz daha daralmış. Bu da tutuşa olumlu katkıda bulunuyor.

Ön yüzü kaplayan Corning Gorilla Glass 3 ekran camı hem sağlamlık sunuyor hem de 2.5D kavisli yapısıyla K8 (2017)’nin şıklığını artırıyor. Dokulu yüzeye sahip arka kapakta LG ve Türk Telekom logoları bulunuyor. Geçen yılın K8’inde ses ve güç butonları arkada bulunuyordu. Ancak bu yıl arkada, kameranın altında sadece güç butonunu görüyoruz. Ses tuşları telefonun sağ kenarında bulunuyor. Altta microUSB portu ve mikrofon, üstte de kulaklık jakı mevcut.

Çıkarılabilir arka kapağın altında da pil, microSD ve nanoSIM kart yuvaları bulunuyor. Hoparlör de Türk Telekom logosunun hemen altında yer alıyor.

Türk Telekom K8 2017 inceleme: Donanım ve Performans

türk telekom k8 2017 incelemetürk telekom k8 2017 incelemeK8 (2017)’de 5 inç, 720 x 1280 piksel çözünürlüklü IPS LCD ekran yer alıyor. Renk doygunluğu ve parlaklığı gayet tatmin edici olan bu ekran yazıları ve görselleri de yeterli keskinlikte gösteriyor. Geniş görüş açılarına sahip olan ekran dış ortamda da telefonu rahat şekilde kullanmayı sağlayacak görüşü sunuyor.

Türk Telekom’a özel K8 (2017) modelinde MediaTek’in 1.25 GHz, dört çekirdekli MT6735 yongaseti bulunuyor. Buna 1.5 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza eşlik ediyor. Bu donanım paketi Türk Telekom K8 (2017)’den optimum performansı elde etmeye olanak sağlıyor. K8 (2017) ile e-postaları okuma ve cevaplama, web’de gezinme, fotoğraf ve video çekimi gibi günlük işleri rahat şekilde yerine getirebilirsiniz. Ayrıca Google Play’de sunulan oyunların çok büyük kısmını da Türk Telekom K8 (2017) ile rahatlıkla oynayabilir, oyun keyfini sonuna kadar yaşayabilirsiniz.

Türk Telekom K8 (2017)’nin 2500 mAh kapasiteli değiştirilebilir pili tek şarjla bir günü rahat şekilde geçirme fırsatı sunuyor. Pilin değiştirilebilir olması esneklik sağlıyor, yedek pil taşıyarak şarj etme derdinden kurtulmanız, elektrik şebekesine bağlı olmadan daha uzun süre boyunca K8 (2017)’yi kullanmanız mümkün oluyor.

Kategori 4 LTE desteği sayesinde Türk Telekom K8 (2017) saniyede 150 megabite varan indirme hızlarını destekliyor. K8 (2017)’nin arkasında yer alan hoparlörün ses çıkış şiddeti bir akıllı telefon için makul sınırlar içinde yer alıyor. Telefon masaya veya herhangi bir düz yüzeye konulduğunda hoparlör çıkışı kapansa da, ses çıkış şiddetinde çok büyük değişiklik meydana gelmiyor. Ayrıca oyun oynarken veya film izlerken ses çıkışını kapatmıyorsunuz.

Türk Telekom K8 2017 inceleme: Yazılım

Türk Telekom K8 (2017)’de Android 6.0 Marshmallow yüklü olarak geliyor. Kullanıcı arayüzü genel olarak saf Android’in izlerini taşıyor, bununla birlikte mobil operatöre özel bazı özelleştirmeler de bulunuyor. Türk Telekom’a özel ana ekran ve kilit ekranı duvar kağıtları K8 (2017)’ye ayrı bir hava katarken, yüklü olarak gelen Online İşlem, Tivibu Spor, Tivibu Mobil, Wirofon, Türk Telekom Mobil Dergi, Türk Telekom Avantaj gibi uygulamalar da K8 (2017)’ye sahip olan kullanıcıların deneyimlerini artırıyor. Tivibu Mobil sayesinde dilediğiniz her yerde TV keyfini yaşayabilir, Wirofon sayesinde de ister telefon görüşmeleri yapabilir, isterseniz de arkadaşlarınızla mesajlaşmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Bunun dışında Google’ın Gmail, Haritalar, Chrome, YouTube gibi uygulamaları da K8 (2017)’de yüklü olarak sunuluyor. Google Play Store’dan birçok uygulama veya oyunu ister ücretsiz şekilde, isterseniz aralarında Türk Telekom Mobil Ödeme’nin de bulunduğu farklı ödeme seçenekleriyle indirebilirsiniz. FM radyo özelliği de birçok kullanıcının hoşuna gidecektir. Android’in esnekliği sayesinde Türk Telekom K8 farklı zamanlarda, yerlerde, işlerde size yardımcı olacaktır. Chrome internet tarayıcısı sayesinde web sayfalarını rahatlıkla görüntüleyebilir, YouTube videolarını ister Wi-Fi isterseniz 4.5G üzerinden izleyebilirsiniz. Dosya Yöneticisi, Hesap Makinesi, Ses Kaydedici, Takvim gibi araçlar da K8 (2017)’in çalışırken en büyük yardımcınız olmasını sağlayacak; notlarınızı, önemli dosyalarınızı veya randevu kayıtlarınızı saklamakta K8 (2017) size yardımcı olacaktır.

Türk Telekom K8 2017 inceleme: Kamera

K8 (2017)’nin arkasında 13 megapiksel, f/2.2 diyafram açıklıklı ve 1/3? sensör boyutlu bir kamera bulunuyor. Bu kamera yakın, manzara ve portre gibi farklı çekim koşullarında hızlı şekilde netleme yapıyor ve çekim işlemini hızlı şekilde tamamlıyor. K8 (2017)’de sade ve kullanışlı bir kamera arayüzü bulunuyor. Fotoğraf ve video çekim tuşları aynı ekranda yer alıyor. Ekranın diğer kenarında ise normal, yüz güzelliği ve panorama gibi üç farklı çekim modu arasında hızlı geçiş yapmayı sağlayan kontrolleri görüyoruz. Ayarlar ikonu ise çekim tuşlarının bulunduğu tarafta yer alıyor ve sade görünümlü menüler sayesinde kameranın çözünürlük ve diğer ayarları seri şekilde yapılabiliyor.

Çekilen fotoğraflara baktığımızda, ışık koşulları yeterli olduğunda gayet net ve canlı fotoğrafların çekildiğini görüyoruz. Düşük ışık performansı da fena sayılmaz. Ön kamera da 5 megapiksel çözünürlük desteği sunuyor. Yüz güzelliği modu sayesinde daha pürüzsüz bir cilt görünümü elde etmek mümkün oluyor. Selfie fotoğraflar da çoğu ortamda tatmin edici seviyede görünüyor.

Selfie fotoğrafların parlaklığı da gayet memnun edici seviyede. Türk Telekom K8 (2017) ile 720p formatında video kaydı gerçekleştirebilirsiniz. Video çekiminde sürekli odaklama iyi şekilde çalışıyor.

Türk Telekom K8 2017 inceleme: Sonuç

K8 (2017), kavisli hatlarıyla hem hoş bir görünüm sunuyor hem de ergonomik bir telefon isteyenlerin ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılıyor. 5 inçlik ekranı sayesinde tek elde de rahatlıkla kavranıp kullanılabilen bu telefonun 720p çözünürlüklü ekranı K8 (2017)’yi verimli şekilde kullanmak için yeterli oluyor. Telefonun dört çekirdekli işlemcisinin başrolde olduğu donanım paketi günlük işleri rahatlıkla yerine getirmeyi sağlıyor. Öte yandan ön ve arka kameraları da ister arşivinizde saklayabileceğiniz, isterseniz sosyal ağlarda paylaşabileceğiniz kalitede ve netlikte fotoğraflar çekmeyi sağlıyor. Mobil operatörün dokunuşlarıyla zenginleşen Android kullanıcı arayüzü de rahatlıkla alışılabilecek ve zorluk çekilmeyecek yapıda. 2500 mAh kapasiteli pili de yarı yolda bırakmıyor.

İLGİLİ HABERLER