Teknoloji

Türk Telekom’dan İstanbul depremi sonrasında yaşanan kesinti ile ilgili açıklama

türk telekom

İstanbul’da 26 Eylül günü saat 13.59’da meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem sonrasında mobil iletişim altyapısında kesintiler yaşandı. Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone aboneleri sesli görüşmelerini yapmakta sıkıntılarla karşılaştı. Kullanıcılar konuya gösterdikleri tepkileri sosyal medyada yoğun biçimde paylaştı. Her üç mobil operatör de Twitter’da en popüler konu başlıkları arasında yer aldı.

Türk Telekom aboneleri deprem sonrasında meydana gelen kesintiden en fazla etkilenen kullanıcı kitlesinin başında geliyor gibi görünüyor. Bizim de elde ettiğimiz izlenimler, sadece İstanbul’da bulunan aboneler değil, şehrin dışında bulunan aboneler de şebeke erişiminde sıkıntılar yaşadı.

Türk Telekom konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması yayınladı. Teknoblog’a da gönderilen basın açıklamasında aşağıdaki ifadelere yer verildi:

Daha iyi hizmet vermek için teknoloji altyapımızı yenileme çalışmaları devam ederken, 26.09.2019 saat 14:00’de İstanbul’da 5.8 şiddetinde bir deprem meydana gelmiştir.

Yaşanan deprem sonrasında sesli aramalardaki trafik yoğunluğu nedeniyle mobil iletişimde aksaklık yaşanmıştır.

Teknoloji ekibimizin titiz çalışmaları sonucu abonelerimiz normal hizmetlerini almaya başladılar. Sorun sadece mobil iletişimi olumsuz etkilemiş olupsabit ses, geniş bant ve fiber altyapı hizmetlerimizde bir sorun oluşmamıştır.

Yaşanan iletişim kesintisinden etkilenen tüm abonelerimizden tekrar özür dileriz. Süreç içerisinde gösterdiği hoşgörü ve sabırla bize destek veren tüm abonelerimize teşekkür ederiz.

İLGİLİ HABERLER