Teknoloji

Türk Telekom Grubu 2013’ün ilk çeyreğine ait finansal sonuçları açıkladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2013’ün ilk çeyreğinin tamamlanmasının ardından şirketler çeyreğe ait finansal sonuçlarını açıklamaya devam ediyor. Finansal sonuçları açıklayanlar kervanına son olarak Türk Telekom Grubu katıldı. Grubun gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6.2 oranında arttı ve 3.1 milyar TL’nin üzerine çıktı. Yılın ilk çeyreğinde 254 milyon TL’lik yatırım gerçekleştiren Türk Telekom Grubu’nun genişbant müşteri sayısıysa 7.1 milyona çıktı.

TT-logo

Türk Telekom Grubu CEO’su Hakam Kanafani sonuçlara ilişkin bazı değerlendirmelerde bulundu. Büyüme ivmelerini 2013’ün ilk çeyreğinde de devam ettirdiklerini belirten Kanafani, çeyrekte gösterdikleri büyümenin yıl sonu hedefleriyle paralel bir doğrultuda ilerlediğine işaret etti. CEO grubun vergi öncesi kârının hem sabit hem de mobil alanda gösterilen güçlü performans sonucu 1.1 milyar TL’yi aştığını dile getirdi.

Kanafani grubun büyük şirketlerinin performansını ayrı ayrı değerlendirmeyi de ihmal etmedi. TTNET’in birinci çeyrekte net 73 bin müşteri kazandığını belirten Kanafani, abone artışının hızlanarak son dört yıldaki en yüksek noktaya ulaştığını ifade etti. 7.1 milyon genişbant müşterisine ulaştıklarını söyleyen CEO, bu artış sayesinde kullanıcı başı gelirin bir önceki yıla göre yüzde 12 oranında arttığını ifade etti. Kanafani Avea’nın mobil pazardaki güçlü rekabete rağmen hem büyüme performansını sürdürdüğünü hem de kârlılığını arttırdığını belirtti. Abone sayısının 13.7 milyonu aşmasından duydukları memnuniyeti belirten Kanafani, mobil gelirlerin bir önceki yıla göre yüzde 17’lik artışla 917 milyon TL’ye ulaştığının altını çizdi. Genişbant ve mobil pazarlarına ek olarak sabit ses pazarını da değerlendiren Hakam Kanafani, sabit ses aboneleri arasında dakika paket kullanım oranının arttığını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER