Teknoloji

Türk Telekom Grubu 2013’ün ikinci çeyreğine ait mali sonuçları açıkladı

2013’ün ikinci çeyreğinin tamamlanmasıyla beraber şirketler birer birer bu çeyreğe ait finansal sonuçları kamuoyuyla paylaşıyor. Bu şirketlerden biri olan Türk Telekom Grubu, gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artırdı ve 3.4 milyar TL gelir elde etti. Son dönemde fiber yatırımlarına ağırlık veren grup, fiber müşteri tabanını bu çeyrekte yüzde 31 oranında genişleterek yatırımlarının karşılığını aldı.

turktelekom-logo-170412

Sonuçları değerlendiren Türk Telekom Grubu CEO’su Hakam Kanafani, geniş bant ve mobil faaliyetlerde devam eden büyümenin gruba yıllık bazda yüzde 6’lık bir gelir artışı sağladığını dile getirdi. Kurumsal müşterilerle ilişkilerini geliştirdiklerine dikkat çeken CEO, bulut hizmetleriyle müşterilerinin verimlerini artırmalarına ve performanslarını geliştirmelerine katkıda bulunduklarını belirtti.

Kanafani yılın ikinci çeyreğinde geniş bant gelirlerinin yüzde 9 oranında arttığını ve grubun net 34 bin geniş bant abonesi kazandığını ifade etti. Fiberin tetiklediği üst paketlere geçiş eğiliminin bu dönemde de devam ettiğini söyleyen CEO, fiber abone sayısının 361 bine ulaştığını dile getirdi. Ortalama aylık data kullanımının 33 GB’ye ulaştığının altını çizen Kanafani, bu artışın pazardaki iştahı göstermesi açısından önemini vurguladı.

Avea’nın yıllık bazda yüzde 17’lik bir gelir büyümesi ile çift haneli büyüme performansını sürdürdüğünü söyleyen Kanafani, grubun mobil abone sayısının net 161 bin abone kazanımı ile 13.9 milyona ulaştığını ifade etti. Türk Telekom Grubu CEO’su yüzde 30’a ulaşan akıllı telefon penetrasyonunun Avea’nın ve grubun büyümesine olumlu etki yaptığının altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER