Teknoloji

Türk Telekom Grubu 2012 ikinci çeyrek finans raporunu açıkladı, 630 milyon TL kâr elde etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

 

Türk Telekom Grubu geride kalan 2012 ikinci çeyreğiyle ilgili finans raporunu açıkladı. Grup geçen mali dönemde konsolide yatırım tutarını birinci çeyrek dönemine göre yüzde 67 oranında artırarak 677 milyon TL’ye yükselti. Yılın ilk çeyreğinde gerçekleştirilen 405 milyon TL’lik yatırım ile birlikte yılın ilk yarısında 1 milyar 81 milyon TL yatırım rakamına da ulaşıldı.

Türk Telekom Grubu Türkiye’nin dört bir yanında fiber dönüşümüne hız verecek adımlara imza attı ve 1.26 milyon hane bu çaışmalar kapsamında fiber ağ kapsamına alınmış oldu. Grup teknoloji, altyapı ve mobil yatırımların yanı sıra istihdamda da performansını korudu ve çalışan sayısını son altı ayda 1323 artırarak 36 bin 209’a çıkardı. Grubun gelirleri yılın ikinci çeyreğinde yıldan yıla yüzde 7 büyüyerek 3.2 milyar TL’ye çıkarken FAVÖK marjı da yüzde 40 olarak kaydedildi. Dönem kârı da Türk Lirasının değer kazanmasıyla birlikte yıldan yıla yüzde 24 arttı ve 630 milyon TL’ye ulaştı. Grubun fiber ve 3G’ye odaklanan yatırımları da yılın ilk yarısında 1 milyar TL’yi geride bıraktı.

Türk Telekom Grubu’nun ikinci çeyrek finans raporunda Avea ile ilgili detaylar da yer alıyor. Mobil müşteri sayısı ikinci çeyrekte net 70 bin müşteri artışıyla 13 milyona ulaşırken mobil gelirler de yıldan yıla yüzde 13 oranında artarak çeyrek bazında 856 milyon TL’ye ulaştı.

İLGİLİ HABERLER