Teknoloji

Türkiye’de 4.5G 1 yaşında: Türk Telekomlular LTE’nin keyfini avantajlı tarifelerle çıkarıyor

türk telekomTürk Telekom müşterilerine sunduğu birbirinden avantajlı LTE tarifeleri ile 4.5G’nin faaliyete girmesinden bu yana geçen bir yıl boyunca mobil internetin keyfini müşterilerine doyasıya yaşattığını kaydetti.

Mobil operatörden yapılan açıklamaya göre, yıl boyunca Türk Telekomlular en çok Gel Dene Tarifeleri, Prime müşterilerine sunulan özel minimum 8 GB veri kullanımına sahip olan Ultra Tarifeleri ve gençlik markası Selfy’ye özel avantajlı Mor Tarifeleri tercih etti. Faturasız hat kullanıcılarının tercihi ise Bol ve Hızlı 5GB ve Yeni Yıl 6GB paketleri oldu.

Geçtiğimiz yılın son çeyrek verilerine göre, akıllı telefon penetrasyonunda rakiplerinin ortalama yüzde 67’lik penetrasyonuna karşın, yüzde 75 penetrasyon ile Türkiye’de lider konumda bulunan Türk Telekom’un hali hazırda akıllı telefon sahibi müşterilerinin yüzde 53’ü ise LTE uyumlu cihaz kullanıyor.

Türk Telekom, şebekesi üzerinde LTE’nin toplam mobil veri trafiğindeki payının yüzde 25’e ulaştığını, LTE kullanıcılarının ortalama aylık 3.9 GB oranında veri kullandığını kaydetti. En çok LTE kullanan iller ise İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya olarak sıralandı.

Türk Telekom, sesin gelişimindeki son nokta olarak nitelendirilen VoLTE teknolojisini de LTE’ye geçişle beraber aynı anda kullanıma sunmuştu. Bu sayede kullanıcılara HD+ kalitesinde sesli ve görüntülü konuşma imkânı da sağlayan mobil operatörün kullanıcıları, HD+ görüşmeleri internet paketi kotalarından düşmeden, normal dakika paketi üzerinden yapabiliyor.

Türk Telekom LTE ile birlikte müşterilerinin sadece yüksek hızda internet ihtiyacını değil, aynı zamanda LTE ile daha iyi deneyimlenen dijital içerik ve mobil uygulama çözümleriyle de hayatlarını kolaylaştırdı. 4 Ekran deneyimine sahip Türk Telekom Tivibu platformu, kullanıcılarının evlerinde izlemeye başladıkları içeriklere Tivibu GO mobil uygulaması ile istedikleri yerden izlemeye devam etmelerini sağlıyor. Ayrıca Türk Telekom kullanıcıları Türk Telekom Müzik’te LTE ile saniyeler içerisinde şarkı indirebiliyor. Wirofon’la ise kullanıcılar görüntülü görüşmelerini adeta bir aradaymış gibi HD kalitede görüntülü olarak yapabiliyor. Yüksek hızdaki internet kalitesi ile birlikte sunulan Türk Telekom Bulut hizmetiyle ise kullanıcılar fotoğraf, video ve dosyalarını bulut üzerine çok daha kolay depolayabiliyor ve diledikleri yerden ulaşabiliyor.

Tüm bunlara ek olarak Türk Telekom, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından mobil haberleşme altyapısı olmayan 1472 yerleşim yerine bu hizmetin götürülmesi için yapılan ihaleye Vodafone birlikte katılarak en iyi teklifi verdi. Türk Telekom ve Vodafone, Türkiye’de mobil iletişim hizmetinden faydalanmayan hiçbir yerleşim yerinin kalmaması için görevlendirilmeleri halinde birlikte bu altyapı çalışmasını gerçekleştirmek amacıyla ilk adımı atmış oldu.

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Doğan: “LTE teknolojisine geçişin birinci yıldönümünde görüyoruz ki, müşterilerimiz LTE’yi çok sevdi ve sunduğumuz avantajlı tarifelerle hızlı mobil internetin keyfini her yerde doyasıya yaşadı. Altyapımızın gücü ve GiGA LTE teknolojisiyle, müşterilerimiz iletişim ve eğlence ihtiyaçlarına, istedikleri yerden istedikleri zaman dünyanın en yüksek hız ve kapasite deneyimi ile ulaşabildi. Sunduğumuz LTE sadece yüksek hızlı internet erişimi değil aynı zamanda HD kalitesinde mobil televizyon deneyimi, büyük şehirlerin yanı sıra kırsal bölgelerde dahi yüksek performanslı ve kesintisiz iletişim olanağı ve sabit internette olduğu gibi mobilde de yüksek veri indirme ve yükleme hızı ve kalitesi sunuyor. Türkiye’nin tamamında sunduğumuz LTE teknolojisi sayesinde kaliteli iletişim sunmanın gururunu yaşıyoruz. Yüzde 75’lik akıllı telefon sahiplik oranımızla pazarda lider konumda bulunuyoruz. Akıllı cihaz kullanımının artmasıyla birlikte LTE teknolojisiyle her geçen gün daha fazla müşterimiz tanışıyor ve bu yeni teknolojinin nimetlerinden faydalanıyor. Müşterilerimizi en yeni teknolojilerle buluşturmanın gururunu yaşarken, başta 5G olmak üzere geleceğin teknolojileri için çalışmalarımızı da aralıksız sürdürüyoruz.” şeklinde görüş belirtti.

İLGİLİ HABERLER