Teknoloji

Türk Telekom Grubu abone sayısını ve net kârını artırdı

 

turk-telekom-logo-210714

Türk Telekom Grubu 2014’ün ikinci çeyreğine ait finansal sonuçlarını kamuoyuna duyurdu. Entegrasyon çalışmalarını hızlandıran grup, yılın ikinci çeyreğinde de abone sayısını artırmayı sürdürdü. Geride kalan çeyrekte grubun mobil abone sayısı net 493 bin artarak 15.8 milyona ulaştı. Numara taşımayla 2014’ün ilk altı ayında 2013’ün tamamından daha fazla abone kazanan Türk Telekom Grubu, bu yolla 1.1 milyon net abone kazandı. Geniş banttaysa net abone sayısı 18 bin arttı.

Operasyonel olmayan etkiler göz ardı edildiği zaman grubun büyümesi yüzde 4.5 olarak gerçekleşti. Türk Lirasının değer kazanmasının da etkisiyle birlikte grup çeyreği 801 milyon net kârla kapattı. Grubun faiz, vergi ve amortisman öncesi kârı (FAVÖK) 1.2 milyar TL olarak gerçekleşirken, FAVÖK marjı da yüzde 38’e yükseldi.

İkinci çeyreğe ait finansal sonuçları değerlendiren Türk Telekom CEO’su Rami Aslan, yılın ikinci çeyreğinde de başarılı sonuçlar elde ettiklerini ve bu dönemde iştirakleri şirketle daha uyumlu hâle getirmek ve verimliliği artırmak için gerçekleştirilen yönetim değişikliklerinin ön plana çıktığını dile getirdi. Aslan mobil segmenti büyümenin itici güçlerinden biri olarak tanımladı. Mobil operasyonların bir önceki yıla göre yüzde 5 oranında arttığını ifade eden Aslan, 2014’ün ilk çeyreğindeki net müşteri kazanımının ikinci çeyreğinde de sürdüğünü belirtti.

İkinci çeyreği geride bırakırken yılın tamamında güçlü sonuçlar elde etmeye odaklandıklarını vurgulayan Rami Aslan, iş kollarının entegrasyonu ve daha fazla verimlilik elde edilmesi yönündeki çalışmalar sayesinde daha güçlü hâle geldiklerini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER