Teknoloji

Türk Telekom 2012’nin üçüncü çeyreğine ait finansal sonuçları açıkladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yılın üçüncü çeyreğinin tamamlanması ile birlikte dünyanın her yerinden olduğu gibi Türkiye’den de üçüncü çeyreğe ait finansal sonuçlar gelmeye devam ediyor. Türk Telekom’da bugün yılın üçüncü çeyreğine ait finansal sonuçları kamuoyu ile paylaştı. Yatırımların hız kesmediğine dikkat çekilirken, şirketin yılın ilk 9 ayında gerçekleştirdiği konsolide yatırım tutarının ise 1.7 milyar TL’ye ulaştığı kaydedildi. Grubun gelirlerinin ise bir yıl öncenin aynı dönemine göre %6 oranında arttığı ve 3.2 milyar TL’ye ulaştığı ifade edildi.

Türk Telekom Grubu CEO’su Hakam Kanafani de sonuçlara ilişkin değerlendirmede bulundu. Grubun gösterdiği operasyonel ve finansal performansları güçlü olarak tanımlayan Kanafani, FAVÖK marjının %40 olarak gerçekleştiğine dikkat çekti.

Harcamalarda bir önceki yıla göre yapılan kesinti sayesinde yılın üçüncü çeyreğinde net kârın yıldan yıla %77 oranında arttığını ve 636 milyona yükseldiğini ifade eden Kanafani, yatırımlara ek olarak hazırladıkları kampanyalar sayesinde özellikle sabit müşterilerine katma değer sağladıklarını belirtti.

Kanafani Türk Telekom ve TTNET’in yaptığı fiber çalışmalarının üstünde durdu ve bu çalışmalar sayesinde fiber şebekesi ile 1.5 milyon haneye ulaşıldığını ifade etti. Sabit geniş bantta ivmenin artmaya devam ettiğini söyleyen Kanafani, toplam kullanıcı sayısının 7 milyona ulaştığını ve bunların %71’inin sınırsız data planına sahip olduğunu dile getirdi. Dizüstü bilgisayar ve tablet kampanyalarına gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyleyen Kanafani, böylelikle cihaz penetrasyonunun da artmasını beklediklerini belirtti.

Mobil tarafa ilişkin olarak da değerlendirmelerde bulunan Kanafani, daha yüksek kârlılıkla büyümeye devam ettiklerini ifade etti. Mobil gelirler bir önceki yıla göre %11 artış ile 910 milyon TL’ye yükselirken, FAVÖK marjı %14 oldu. Net müşteri kazanımı 206 bin olurken, toplam abone sayısı ise 13.2 milyona ulaştı. Avea’nın data gelirleri bir önceki yıla göre %64 artarken, bu çeyrekte elde edilen toplam servis gelirlerinin %12’sinin datadan geldiği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER