Teknoloji

Türk markaları içinde en çok Twitter takipçisine sahip olan şirket Turkcell

Socialbakers tarafından sağlanan verilere göre, Twitter üstünden Türkçe iletişim yapan markalar içerisinde en çok kullanıcıya sahip şirket Turkcell oldu. 216483 takipçiye sahip olan Turkcell’i, 192086 takipçiyle Türk Hava Yolları ve 73325 takipçi ile Garanti Bankası izledi. Turkcell, 216483 takipçi sayısı ile telekomünikasyon alanında dünya çapında en çok takipçiye sahip 5. şirket oldu.

Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında 100 bin barajını aşan Turkcell, çok zaman geçmeden takipçi sayısını ikiye katlamış oldu. Şirket, twitter.com/turkcell hesabının yanı sıra, müşterilerinin ihtiyacını karşılamak adına twitter.com/turkcellhizmet hesabından da servis sağlıyor.

Gnçtrkcll ve Profesyoneller Kulubü gibi servislerin de kendilerine ait Twitter hesapları mevcut. Socialbakers tarafından açıklanan rakamlara dair bir açıklama yapan Turkcell Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Filiz Karagül Tüzün, sosyal medyanın Turkcell adına çok önemli olduğunu ve bu mecra aracılığı ile sağlanan geri dönüşlerin ürün ve servislerin gelişiminde büyük rol oynadığını dile getirdi. Takipçiler ile güçlü bir iletişim kurduklarına dikkat çeken Karagül Tüzün, Twitter ve Facebook başta olmak üzere tüm sosyal medya mecralarından müşterileri ile karşılıklı iletişimlerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER