Manşetler

Türk Hava Yolları’nın iOS uygulaması Türkiye’de Passbook desteği kazanan ilk uygulama oldu

iOS 6’nın tanıtılması esnasında Apple’ın üstünde en çok durduğu noktalardan birisi de Passbook’tu. Kullanıcılarına bir nevi ”sanal cüzdan” hizmeti veren bu uygulama ile uçuş kartlarına, sinema biletlerine, alışveriş ve özel üyelik kartlarına telefon üstünden erişmek mümkün hale geldi. iOS 6’nın yayınlanması ile birlikte Passbook aktif hale gelirken, ülkemizde de Passbook desteği kazanan ilk uygulama Türk Hava Yolları’nın ”Fly Turkish” uygulaması oldu.

Fly Turkish uygulaması üstünden yolcular mobil biniş kartı edinebiliyorlardı. Bundan böyle ise iOS 6 işletim sistemli bir cihaz sahibi olan Türk Hava Yolları yolcuları, Fly Turkish uygulaması üstünden yaptıkları check-in işlemlerinin ardından mobil biniş kartlarını Passbook’ta saklayabilecekler ve mobil biniş kartlarının desteklendiği havaalanlarında ekstra işlem yapmadan uçağa binebilecekler.

Fly Turkish’in Passbook entegrasyonuna kavuşmasını sağlayan Pozitron’un CEO’su Fatih İşbecer, dünyada az sayıda havayolu şirketi tarafından kullanılan bu teknolojinin Türk Hava Yolları tarafından kullanılmasını sağladıkları için mutlu olduklarını ifade etti. Kapının açılması ile birlikte Türkiye’de Passbook entegrasyonuna sahip uygulama sayısının artması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER