BilimUlaşım

Türk Hava Yolları ve Pegasus’tan iç hat seferleriyle ilgili önemli duyurular

türk hava yolları koronavirüs
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında şehirler arası seyahatler valilik iznine bağlanmış, yurt dışı uçak seferleri de tamamen durdurulmuştu. Türk Hava Yolları ve Pegasus’tan iç hat seferleriyle ilgili önemli duyurular geldi.

Türk Hava Yolları’ndan yapılan açıklamada, 27 Mart 2020 saat 23.59 itibarıyla, 17 Nisan 2020 tarihine kadar tüm dış hat seferlerinin durdurulduğu kaydedildi. İç hatta da sadece belirli şehirlere seferler düzenlenecek. “29 Mart 2020 saat 00.01 (TSİ) itibarıyla iç hatlarda yalnızca Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Trabzon ve Van seferleri icra edilecek olup tüm diğer iç hat seferlerimiz 17 Nisan 2020 tarihine kadar durdurulmuştur.”

Ayrıca THY, 28 Mart 2020 saat 17.00 itibarıyla iç hat uçuşlarında tüm yolculardan valiliklerden seyahat izni aldıklarına dair belge talep edileceğini kaydedildi. Gerekli izinlerin nasıl temin edileceği konusunda yönlendirmelerin de verileceği dile getirildi.

Pegasus Havayolları da web sitesinde yer verdiği duyuruda, “Korona virüsü için alınan ilave tedbirler doğrultusunda Sivil Havacilik Genel Müdürlüğü’nün talimatı ile 28.03.2020 tarihinden 30.04.2020 tarihine kadar tüm yurt içi seferlerimiz iptal edilmiştir.” ifadesine yer verdi. İlgili sayfada daha önce alınmış biletlerle ilgili ücretsiz açığa alma, değişiklik veya iade işlemlerine dair yönlendirmeler de bulunuyor.

İstanbul Valisi’nden seyahat izniyle ilgili bilgilendirme

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabı üzerinden İstanbul’dan diğer şehirlere seyahatlerle ilgili bilgi verdi. Bugün 17.00 itibarıyla otobüsle şehir dışına çıkışların durdurulacağını açıklayan Yerlikaya, tweetinde istisnai durumları belirtti ve bu kişilerin kaymakamlık izniyle seyahat edebileceklerini ekledi.

İLGİLİ HABERLER